OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

Bistriţenii care vor să muncească în Spania, la cules de fructe, au acum ocazia să-şi depună CV-ul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud. Se caută 3 şoferi (pentru camioane şi autobus), dar şi femei/bărbaţi dispuşi să lucreze în câmp, la ambalare, în depozite şi fabrici. Ce avantaje oferă angajatorii spanioli:

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida (Spania) oferă 150 locuri de muncă în agricultură. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise etc.) sau la curățat pomi.

Sunt disponibile posturi şi în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Din cele 150 de locuri de muncă – 100 sunt destinate femeilor care vor să lucreze în câmp și ambalat în depozit, iar 50 – bărbaților pentru munca în câmp. Dintre aceştia, angajatorii din Spania vor selecta un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D+atestat), 2 șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E și atestat), dar şi 2 tractoriști.

Bistriţenii interesaţi de această ocazie nu trebuie să cunoască neapărat o limbă străină.

În cazul în care vor fi selectaţi, ei vor fi plătiţi cu 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) sau 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică).

Transportul până în Spania şi înapoi trebuie plătit de muncitori, firma angajatoare urmând să le reţină din salariu – pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli – 10% în primul an, respectiv 5% în al doilea an de contract.

E bine de ştiut că muncitorii care vor fi selectaţi vor avea parte de locuințe cu zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate.

Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual, iar în cazul pierderii acestuia, se va plăti de către muncitor. Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE), iar durata acestuia este din aprilie până în septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019, data și locația bursei urmând să se comunice ulterior.

Alte 50 de locuri de muncă sunt oferite tot în Spania, de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva.

Aici sunt disponibile 50 locuri de muncă, în perioada 20 februarie – 20 iunie 2019, în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, nectarine, afine etc.

Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor, de la ora 8:00 la 15:00, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Nu este obligatorie cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul, în acest caz este de 38 euro net/zi.

Cazarea va fi contra cost şi se ridică la 40 euro/lună. Transportul (dus) va fi plătit de muncitori, iar biletul de întoarcere va fi plătit de companie, la terminarea contractului.

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

Persoanele cu domiciliul în Bistriţa – Năsăud care corespund cerințelor şi care sunt interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud, la telefon 0263.23.62.96, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (care se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă” .

Foto @ inforoes.com

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 29 de minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar deversa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt „iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-a verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum O oră- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 7 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 22 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 24 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!