OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

Bistriţenii care vor să muncească în Spania, la cules de fructe, au acum ocazia să-şi depună CV-ul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud. Se caută 3 şoferi (pentru camioane şi autobus), dar şi femei/bărbaţi dispuşi să lucreze în câmp, la ambalare, în depozite şi fabrici. Ce avantaje oferă angajatorii spanioli:

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida (Spania) oferă 150 locuri de muncă în agricultură. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise etc.) sau la curățat pomi.

Sunt disponibile posturi şi în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Din cele 150 de locuri de muncă – 100 sunt destinate femeilor care vor să lucreze în câmp și ambalat în depozit, iar 50 – bărbaților pentru munca în câmp. Dintre aceştia, angajatorii din Spania vor selecta un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D+atestat), 2 șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E și atestat), dar şi 2 tractoriști.

Bistriţenii interesaţi de această ocazie nu trebuie să cunoască neapărat o limbă străină.

În cazul în care vor fi selectaţi, ei vor fi plătiţi cu 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) sau 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică).

Transportul până în Spania şi înapoi trebuie plătit de muncitori, firma angajatoare urmând să le reţină din salariu – pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli – 10% în primul an, respectiv 5% în al doilea an de contract.

E bine de ştiut că muncitorii care vor fi selectaţi vor avea parte de locuințe cu zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate.

Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual, iar în cazul pierderii acestuia, se va plăti de către muncitor. Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE), iar durata acestuia este din aprilie până în septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019, data și locația bursei urmând să se comunice ulterior.

Alte 50 de locuri de muncă sunt oferite tot în Spania, de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva.

Aici sunt disponibile 50 locuri de muncă, în perioada 20 februarie – 20 iunie 2019, în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, nectarine, afine etc.

Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor, de la ora 8:00 la 15:00, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Nu este obligatorie cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul, în acest caz este de 38 euro net/zi.

Cazarea va fi contra cost şi se ridică la 40 euro/lună. Transportul (dus) va fi plătit de muncitori, iar biletul de întoarcere va fi plătit de companie, la terminarea contractului.

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

Persoanele cu domiciliul în Bistriţa – Năsăud care corespund cerințelor şi care sunt interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud, la telefon 0263.23.62.96, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (care se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă” .

Foto @ inforoes.com

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 8 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 10 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 13 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 14 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: