OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

Bistriţenii care vor să muncească în Spania, la cules de fructe, au acum ocazia să-şi depună CV-ul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud. Se caută 3 şoferi (pentru camioane şi autobus), dar şi femei/bărbaţi dispuşi să lucreze în câmp, la ambalare, în depozite şi fabrici. Ce avantaje oferă angajatorii spanioli:

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida (Spania) oferă 150 locuri de muncă în agricultură. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise etc.) sau la curățat pomi.

Sunt disponibile posturi şi în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Din cele 150 de locuri de muncă – 100 sunt destinate femeilor care vor să lucreze în câmp și ambalat în depozit, iar 50 – bărbaților pentru munca în câmp. Dintre aceştia, angajatorii din Spania vor selecta un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D+atestat), 2 șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E și atestat), dar şi 2 tractoriști.

Bistriţenii interesaţi de această ocazie nu trebuie să cunoască neapărat o limbă străină.

În cazul în care vor fi selectaţi, ei vor fi plătiţi cu 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) sau 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică).

Transportul până în Spania şi înapoi trebuie plătit de muncitori, firma angajatoare urmând să le reţină din salariu – pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli – 10% în primul an, respectiv 5% în al doilea an de contract.

E bine de ştiut că muncitorii care vor fi selectaţi vor avea parte de locuințe cu zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate.

Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual, iar în cazul pierderii acestuia, se va plăti de către muncitor. Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE), iar durata acestuia este din aprilie până în septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019, data și locația bursei urmând să se comunice ulterior.

Alte 50 de locuri de muncă sunt oferite tot în Spania, de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva.

Aici sunt disponibile 50 locuri de muncă, în perioada 20 februarie – 20 iunie 2019, în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, nectarine, afine etc.

Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor, de la ora 8:00 la 15:00, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Nu este obligatorie cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul, în acest caz este de 38 euro net/zi.

Cazarea va fi contra cost şi se ridică la 40 euro/lună. Transportul (dus) va fi plătit de muncitori, iar biletul de întoarcere va fi plătit de companie, la terminarea contractului.

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

Persoanele cu domiciliul în Bistriţa – Năsăud care corespund cerințelor şi care sunt interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud, la telefon 0263.23.62.96, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (care se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă” .

Foto @ inforoes.com

Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea: