OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

OCAZIE: 200 locuri de muncă în Spania pentru bistriţeni!

Bistriţenii care vor să muncească în Spania, la cules de fructe, au acum ocazia să-şi depună CV-ul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud. Se caută 3 şoferi (pentru camioane şi autobus), dar şi femei/bărbaţi dispuşi să lucreze în câmp, la ambalare, în depozite şi fabrici. Ce avantaje oferă angajatorii spanioli:

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida (Spania) oferă 150 locuri de muncă în agricultură. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise etc.) sau la curățat pomi.

Sunt disponibile posturi şi în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Din cele 150 de locuri de muncă – 100 sunt destinate femeilor care vor să lucreze în câmp și ambalat în depozit, iar 50 – bărbaților pentru munca în câmp. Dintre aceştia, angajatorii din Spania vor selecta un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D+atestat), 2 șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E și atestat), dar şi 2 tractoriști.

Bistriţenii interesaţi de această ocazie nu trebuie să cunoască neapărat o limbă străină.

În cazul în care vor fi selectaţi, ei vor fi plătiţi cu 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) sau 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică).

Transportul până în Spania şi înapoi trebuie plătit de muncitori, firma angajatoare urmând să le reţină din salariu – pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli – 10% în primul an, respectiv 5% în al doilea an de contract.

E bine de ştiut că muncitorii care vor fi selectaţi vor avea parte de locuințe cu zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate.

Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual, iar în cazul pierderii acestuia, se va plăti de către muncitor. Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE), iar durata acestuia este din aprilie până în septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019, data și locația bursei urmând să se comunice ulterior.

Alte 50 de locuri de muncă sunt oferite tot în Spania, de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva.

Aici sunt disponibile 50 locuri de muncă, în perioada 20 februarie – 20 iunie 2019, în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, nectarine, afine etc.

Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor, de la ora 8:00 la 15:00, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Nu este obligatorie cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul, în acest caz este de 38 euro net/zi.

Cazarea va fi contra cost şi se ridică la 40 euro/lună. Transportul (dus) va fi plătit de muncitori, iar biletul de întoarcere va fi plătit de companie, la terminarea contractului.

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019.

Persoanele cu domiciliul în Bistriţa – Năsăud care corespund cerințelor şi care sunt interesate de aceste oferte trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud, la telefon 0263.23.62.96, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (care se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă” .

Foto @ inforoes.com

VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 36 de minute- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum O oră- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
Aquabis Bistriţa: Se sistează apa în Valea Poienii şi Dorolea acum 2 ore- Locuitorii din Dorolea şi Valea Poienii, fără apă: Dintr-o eroare, firma care execută lucrări de asfaltare pe tronsonul Livezile – Valea Poienii, a rupt conducta de alimentare cu apă.
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 3 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 4 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 5 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 6 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 20 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum 22 de ore- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum 22 de ore- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum 23 de ore- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum 24 de ore- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...
FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă! acum O zi- Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda ”stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic...lucrările cam ard la buzunar.
FOTO/VIDEO: O seară magică de poezie şi muzică, la Taverna Dogarilor… acum O zi- A fost o seară magică, pentru cei care şi-au petrecut seara de vineri la Taverna Dogarilor:  o seară specială de poezie şi muzică în care sufletele s-au desferecat, iar minţile s-au eliberat în îmbrăţişări şi discuţii încinse între prieteni...
VIDEO Spargere de cascadorii râsului! Un hoț s-a strecurat într-un chioșc printre chipsuri și snacksuri acum O zi- Vineri noaptea, un hoț și-a încercat norocul la un chioșc din zona Ștefan cel Mare. Acesta a intrat în interior printre rafturi...după ce ar fi luat jos câteva scânduri care compuneau pereții chioșcului. După ce a „dezmembrat” casa de marcat, hoțul s-a făcut nevăzut prin aceeași metodă.