RE-PIZZA: Povestea unui „italiano vero”, care face rapid o pizza regească, exact ca-n Italia…

RE-PIZZA: Povestea unui „italiano vero”, care face rapid o pizza regească, exact ca-n Italia…

Un colț de Italia pe strada Dornei din Bistrița. O pizzerie mică, mică de tot (Re Pizza – Pizzeria Regelui), cum numai pe străduțele vechi din peninsulă mai vezi, cu trei măsuțe la stradă, unde un „italiano vero” face, sub ochii tăi, în câteva minute, o pizza adevărată, ca-n patria ei: făcută de mâna unui pizzer cu zeci de ani de experiență, cu ingrediente numai din Italia, cu bucurie și drag pentru iubitorii de pizza.

Vincenzo Jose Ruvolo (58 ani) este italianul care a creat un colț de Italia pe strada Dornei din Bistrița! Și face pizza cu atâta bucurie și drag încât se simte, iar cine a gustat o dată pizza făcută de mâna lui, revine aici negreșit. E altceva, iar cunoscătorii știu să aprecieze savoarea italiană adevărată, care a făcut înconjurul lumii.

Vincenzo s-a mutat în Bistrița în urmă cu doi ani și i-a plăcut atât de mult orașul și oamenii, încât l-a adus alături de el și pe fiul său, astăzi elev într-un liceu din Bistrița. Și ce putea să facă mai bine decât pizza, ceea ce a făcut în ultimii 20 de ani în Italia.

A ajuns să învețe meseria dintr-o întâmplare. Mai întâi a fost un job de weekend, într-o pizzerie, unde la început servea sau debarasa mesele. Apoi, încet, încet, a început să dea o mână de ajutor la făcut pizza. Apoi au crescut comenzile și cumva, fără să-și dea seama, a învățat tehnica și a început să-i placă atât de mult încât s-a decis că mai departe vrea să facă meseria asta. Așa au trecut peste 20 de ani de când își câștigă existența făcând numai ceea ce-i place: pizza adevărată, italiană! Și nu numai că o face bună, dar o face și repede, îndemânare deprinsă după ce a lucrat într-o pizzerie unde se vindeau și 500 pizza pe seară.

De două luni, Vincenzo face pizza în mica lui pizzerie din Bistrița, cu ingrediente aduse numai din Italia, inclusiv făina, sucul de roșii, uleiul de măsline, mozzarella sau prosciutto crudo. Vrea ca gustul să fie perfect și toată lumea care îi calcă pragul sau comandă la telefon o pizza să fie mulțumit și să poate face diferența, să vadă ce înseamnă o pizza italiană adevărată.

În meniu sunt 25 de feluri de pizza și fiecare își poate găsi ingredietele preferate într-una din combinațiile propuse. Dar, ce nu trebuie să ratați, nu veți mai găsi în alte părți așa ceva, Re Foccacia sau Re Pannuozzi (sandwichurile făcute din aluat de pizza). Toată lumea știe ce e Foccacia (blatul de pizza pus la cuptor doar cu oregano, rozmarin, ulei de măsline și sare de mare), dar dacă ajungeți pe Dornei puteți încerca câteva specialități de foccacia create de Vincenzo: Focaccia cu porcheta e provola, Foccacia cu Prosciutto Crudo e Mozzarella, Foccacia cu Mortadella și fulgi de Parmezan sau o interpretare cu ceva tradițional, de pe la noi, Focaccia cu Slănină și Gorgonzola. Dacă o focaccia simplă costă 8 lei, o specialitate, la peste 400 gr., costă doar 20 de lei.

Iar dacă n-ați mâncat niciodată un sandwich italian – Panuozzo, o specialitate rară pentru România, doar cunoscătorii o știu face, trebuie să trăiți măcar o dată o astfel de experiență culinară, un sandwich buuuun, bun de tot, făcut din aluat de pizza. Costă tot 20 de lei și aveți de ales între trei feluri: Panuozzo cu Porchetta e Provola, Panuozzo cu Prosciutto Crudo e Mozzarella sau Panuozzo cu Mortadella și fulgi de parmezan. 

Dacă v-a prins foamea prin zona centrului și nu sunteți departe de strada Dornei puteți intra oricând și cumpăra o felie de pizza, aici se vinde și la bucată. Iar cei care sunt angajați în zonă sau trec mai des trebuie să știe că la patru felii de pizza comandate, a cincea o primesc gratuit. Și cei care comandă pizza pentru acasă (la telefon 0746.47.77.50) vor primi un card și după ce bifează 9 comenzi de pizza, a 10-a o primesc gratuit. Despre livrările la domiciliu trebuie să știți că cei de la Re Pizza sunt foarte rapizi. Vincenzo are nevoie de doar câteva minute să scoată o pizza fierbinte, iar livrările se fac imediat de către angajatul pizzeriei, astfel încât în mai puțin de o jumătate de oră pizza comandată poate fi pe masa voastră sau la birou.

Dacă dați un like paginii de Facebook – Re Pizza aveți ocazia să vedeți mai multe dintre specialitățile care se fac acolo și veți afla la timp toate ofertele.

Re Pizza este pe strada Dornei, nr. 38 și este deschisă de luni și până sâmbătă după următorul program: Luni – Vineri: 10:00 – 22:00, iar sâmbătă între 12:00 și 22:00. Duminica pizzeria este închisă. Comenzile se pot face oricând în timpul programului, la telefon 0746477750.

Victorie pentru deputatul PMP Ionuț Simionca. Parlamentul va vota eliminarea pensiilor speciale ianuarie 22, 2020 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, salută consensul existent la nivel parlamentar pentru eliminarea acelor pensii speciale care crează privilegii nemeritate și pun presiune pe bugetul de stat.
VIDEO – Primarul susține că Bugetul pe 2020 e sumbru! CE proiecte sunt totuși, cap de listă: ianuarie 22, 2020 - Ovidiu Crețu a explicat că bugetul municipiului pe 2020 nu arată prea bine. Totuși, există trei proiecte care sunt cap de listă. Lucrările ar fi trebuit să înceapă la acestea în 2018. ”Modificările legislative ne-au împins până în 2020. Dar anul acesta vor începe lucrările la toate aceste trei proiecte!” a declarat edilul.
Vor să cumpere o mașină pentru Centrul de Transfuzii! IMPLICĂ-TE! Mai au nevoie de ajutor! ianuarie 22, 2020 - O mână de tineri au decis să facă tot ce le stă în putință pentru a salva cât mai multe vieți. Au ales metoda donării de sânge. Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată dona, sau pentru ca sângele să ajungă cât mai rapid acolo unde e nevoie, și-au propus să achiziționeze o mașină. Aceasta va fi folosită pentru a ajuta Centrul de Transfuzii Bistrița. IMPLICĂ-te și tu! Mai au nevoie de ajutor pentru a o achita!
Sute de bistrițeni amendați că au aruncat gunoiul aiurea! ianuarie 22, 2020 - Anul trecut, aproape 300 de bistrițeni au fost amendați pentru că au aruncat gunoiul aiurea. Suma încasată la bugetul orașului de la bistrițenii nedisciplinați se apropie de 100.000 de lei. Ce măsuri pregătește municipalitatea:
EDITORIAL: Are dreptate primarul! Trebuie să ne ardă incompetența la buzunare ca să ne învățăm minte. Rău și pe toți! ianuarie 22, 2020 - Da. Prostia costă. Și ca să o simțim, trebuie să ne ardă la buzunare incompetența și dezinteresul față de cetățeni al aleșilor noștri. Iată, am ajuns să trăim și ziua în care suntem certați și amenințați cu arsura la buzunar pentru lipsa lor de organizare. Pentru afacerile de partid și pentru tot eșecul în administrarea banului public, plătit de noi, în fiecare taxă și impozit. Bravo! Avem exact ce votăm și merităm.
Cupa României Fan Courier: Gloria 2018 s-a calificat în optimi, după ce a învins la scor CSU Universitatea de Vest Timișoara ianuarie 22, 2020 - Gloria 2018 s-a calificat în optimi, după ce a învins la scor CSU Universitatea de Vest Timișoara. Ce urmează pentru jucătoarele Gloriei:
VIDEO – Ioan Turc: PNL BN va face cunoscut numele candidaților pentru primăriile din județ, până la 1 martie ianuarie 22, 2020 - Alegerile locale pentru primari vor avea loc în luna iunie a acestui an. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN a anunțat că până în 1 Martie se va face publică lista propunerilor pentru fotoliile din județ.
VIDEO – Ovidiu Crețu: În Bugetul pe 2020 voi prinde TOATE investițiile necesare pârtiei ianuarie 22, 2020 - Mandatul lui Ovidiu Crețu se termină în luna iunie a acestui an. Acesta a anunțat că va prinde TOATE investițiile care mai sunt necesare pentru pârtie în bugetul pe 2020. ”Primarul face bugetul, așa că voi prinde tot ce mai e nevoie acolo. Astfel, pârtia va putea fi funcțională un întreg sezon rece, dacă temperaturile sunt cu minus” a spus edilul.
Cazuri noi de gripă în județ! Un copilaș, printre cei afectați ianuarie 22, 2020 - 7 noi cazuri de gripă s-au înregistrat săptămâna trecută în județul nostru. Printre cei diagnosticați cu gripă se numără și un copilaș sub 4 ani. Din fericire, niciunul dintre cei diagnosticați nu a avut nevoie de internare.
Finanțele au o nouă conducere! Dorina Cicioc revine în funcție! ianuarie 22, 2020 - S-a făcut mutarea și la Bistrița. Cristian Parasca a fost demis din funcția de director al Finanțelor Publice. Locul său a fost luat de Dorina Cicioc. Aceasta revine la cârma instituției după ce a fost înlocuită în 2012.
S-a stins o legendă a Bistriței: Martin Ohler, meseriașul din Sugălete specializat în mecanică fină ianuarie 22, 2020 - Astăzi ne luăm adio de la una dintre legendele urbane ale orașului... S-a stins din viață meșterul Martin Ohler. Cu atelierul său de lângă casa parohială a Bisericii Evanghelice se deschidea  impresionanta istorie a ansamblului Sugălete…
VIDEO – 8 persoane, printre care și un bebeluș, salvați din incendiu! AFLĂ povestea de la Mocod: ianuarie 22, 2020 - Ora 04.00 dimineața. Un drum lung spre casă a doi maramureșeni se oprește brusc în Mocod, la ieșirea spre Nimigea. Văd acoperișul unei case în flăcări și încep să claxoneze în disperare. Între timp unul dintre ei sună la 112:
FOTO/VIDEO: S-a deschis CHANSON CERAMIC! Ceramică rară, pentru pretențioși! ianuarie 22, 2020 - Dacă aveți în plan amenajarea unui spațiu comercial sau a casei și visați la un proiect unic, cu accente inedite, rare, atunci trebuie să ajungeți și pe la show-room-ul de ceramică spaniolă Chanson Ceramic, deschis luni la Bistrița, într-un spațiu cochet de lângă Hanul Ancuței, lângă Prefectură. Oricât de mic sau de mare v-ar fi bugetul, veți găsi aici accentele de ceramică care să-l facă unic.
Aquabis: Defecțiuni la rețeaua de distribuție a apei potabile din Năsăud. Cum vor fi afectați locuitorii ianuarie 22, 2020 - Au apărut două dfecțiuni la rețeaua de distribuție a apei potabile din Năsăud, informează cei de la Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii: 
FOTO/VIDEO – MOCOD: De la un coș de fum s-a aprins tot acoperișul! ianuarie 22, 2020 - Pompierii au intervenit în această dimineață în localitatea Mocod. Acoperișul unei case aflată la ieșirea spre Nimigea a fost cuprinsță de flăcări. Totul a pornit de la coșul de fum al imobilului.