RE-PIZZA: Povestea unui „italiano vero”, care face rapid o pizza regească, exact ca-n Italia…

RE-PIZZA: Povestea unui „italiano vero”, care face rapid o pizza regească, exact ca-n Italia…

Un colț de Italia pe strada Dornei din Bistrița. O pizzerie mică, mică de tot (Re Pizza – Pizzeria Regelui), cum numai pe străduțele vechi din peninsulă mai vezi, cu trei măsuțe la stradă, unde un „italiano vero” face, sub ochii tăi, în câteva minute, o pizza adevărată, ca-n patria ei: făcută de mâna unui pizzer cu zeci de ani de experiență, cu ingrediente numai din Italia, cu bucurie și drag pentru iubitorii de pizza.

Vincenzo Jose Ruvolo (58 ani) este italianul care a creat un colț de Italia pe strada Dornei din Bistrița! Și face pizza cu atâta bucurie și drag încât se simte, iar cine a gustat o dată pizza făcută de mâna lui, revine aici negreșit. E altceva, iar cunoscătorii știu să aprecieze savoarea italiană adevărată, care a făcut înconjurul lumii.

Vincenzo s-a mutat în Bistrița în urmă cu doi ani și i-a plăcut atât de mult orașul și oamenii, încât l-a adus alături de el și pe fiul său, astăzi elev într-un liceu din Bistrița. Și ce putea să facă mai bine decât pizza, ceea ce a făcut în ultimii 20 de ani în Italia.

A ajuns să învețe meseria dintr-o întâmplare. Mai întâi a fost un job de weekend, într-o pizzerie, unde la început servea sau debarasa mesele. Apoi, încet, încet, a început să dea o mână de ajutor la făcut pizza. Apoi au crescut comenzile și cumva, fără să-și dea seama, a învățat tehnica și a început să-i placă atât de mult încât s-a decis că mai departe vrea să facă meseria asta. Așa au trecut peste 20 de ani de când își câștigă existența făcând numai ceea ce-i place: pizza adevărată, italiană! Și nu numai că o face bună, dar o face și repede, îndemânare deprinsă după ce a lucrat într-o pizzerie unde se vindeau și 500 pizza pe seară.

De două luni, Vincenzo face pizza în mica lui pizzerie din Bistrița, cu ingrediente aduse numai din Italia, inclusiv făina, sucul de roșii, uleiul de măsline, mozzarella sau prosciutto crudo. Vrea ca gustul să fie perfect și toată lumea care îi calcă pragul sau comandă la telefon o pizza să fie mulțumit și să poate face diferența, să vadă ce înseamnă o pizza italiană adevărată.

În meniu sunt 25 de feluri de pizza și fiecare își poate găsi ingredietele preferate într-una din combinațiile propuse. Dar, ce nu trebuie să ratați, nu veți mai găsi în alte părți așa ceva, Re Foccacia sau Re Pannuozzi (sandwichurile făcute din aluat de pizza). Toată lumea știe ce e Foccacia (blatul de pizza pus la cuptor doar cu oregano, rozmarin, ulei de măsline și sare de mare), dar dacă ajungeți pe Dornei puteți încerca câteva specialități de foccacia create de Vincenzo: Focaccia cu porcheta e provola, Foccacia cu Prosciutto Crudo e Mozzarella, Foccacia cu Mortadella și fulgi de Parmezan sau o interpretare cu ceva tradițional, de pe la noi, Focaccia cu Slănină și Gorgonzola. Dacă o focaccia simplă costă 8 lei, o specialitate, la peste 400 gr., costă doar 20 de lei.

Iar dacă n-ați mâncat niciodată un sandwich italian – Panuozzo, o specialitate rară pentru România, doar cunoscătorii o știu face, trebuie să trăiți măcar o dată o astfel de experiență culinară, un sandwich buuuun, bun de tot, făcut din aluat de pizza. Costă tot 20 de lei și aveți de ales între trei feluri: Panuozzo cu Porchetta e Provola, Panuozzo cu Prosciutto Crudo e Mozzarella sau Panuozzo cu Mortadella și fulgi de parmezan. 

Dacă v-a prins foamea prin zona centrului și nu sunteți departe de strada Dornei puteți intra oricând și cumpăra o felie de pizza, aici se vinde și la bucată. Iar cei care sunt angajați în zonă sau trec mai des trebuie să știe că la patru felii de pizza comandate, a cincea o primesc gratuit. Și cei care comandă pizza pentru acasă (la telefon 0746.47.77.50) vor primi un card și după ce bifează 9 comenzi de pizza, a 10-a o primesc gratuit. Despre livrările la domiciliu trebuie să știți că cei de la Re Pizza sunt foarte rapizi. Vincenzo are nevoie de doar câteva minute să scoată o pizza fierbinte, iar livrările se fac imediat de către angajatul pizzeriei, astfel încât în mai puțin de o jumătate de oră pizza comandată poate fi pe masa voastră sau la birou.

Dacă dați un like paginii de Facebook – Re Pizza aveți ocazia să vedeți mai multe dintre specialitățile care se fac acolo și veți afla la timp toate ofertele.

Re Pizza este pe strada Dornei, nr. 38 și este deschisă de luni și până sâmbătă după următorul program: Luni – Vineri: 10:00 – 22:00, iar sâmbătă între 12:00 și 22:00. Duminica pizzeria este închisă. Comenzile se pot face oricând în timpul programului, la telefon 0746477750.

acum 9 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 14 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 16 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 16 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 18 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 19 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 19 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 20 de oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 20 de oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 22 de oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 23 de orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum 2 zileSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum 2 zileCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum 2 zileUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: