7.9 C
Bistrița
miercuri, aprilie 24, 2024

RE-PIZZA: Povestea unui „italiano vero”, care face rapid o pizza regească, exact ca-n Italia…

Un colț de Italia pe strada Dornei din Bistrița. O pizzerie mică, mică de tot (Re Pizza – Pizzeria Regelui), cum numai pe străduțele vechi din peninsulă mai vezi, cu trei măsuțe la stradă, unde un „italiano vero” face, sub ochii tăi, în câteva minute, o pizza adevărată, ca-n patria ei: făcută de mâna unui pizzer cu zeci de ani de experiență, cu ingrediente numai din Italia, cu bucurie și drag pentru iubitorii de pizza.

Vincenzo Jose Ruvolo (58 ani) este italianul care a creat un colț de Italia pe strada Dornei din Bistrița! Și face pizza cu atâta bucurie și drag încât se simte, iar cine a gustat o dată pizza făcută de mâna lui, revine aici negreșit. E altceva, iar cunoscătorii știu să aprecieze savoarea italiană adevărată, care a făcut înconjurul lumii.

Vincenzo s-a mutat în Bistrița în urmă cu doi ani și i-a plăcut atât de mult orașul și oamenii, încât l-a adus alături de el și pe fiul său, astăzi elev într-un liceu din Bistrița. Și ce putea să facă mai bine decât pizza, ceea ce a făcut în ultimii 20 de ani în Italia.

A ajuns să învețe meseria dintr-o întâmplare. Mai întâi a fost un job de weekend, într-o pizzerie, unde la început servea sau debarasa mesele. Apoi, încet, încet, a început să dea o mână de ajutor la făcut pizza. Apoi au crescut comenzile și cumva, fără să-și dea seama, a învățat tehnica și a început să-i placă atât de mult încât s-a decis că mai departe vrea să facă meseria asta. Așa au trecut peste 20 de ani de când își câștigă existența făcând numai ceea ce-i place: pizza adevărată, italiană! Și nu numai că o face bună, dar o face și repede, îndemânare deprinsă după ce a lucrat într-o pizzerie unde se vindeau și 500 pizza pe seară.

De două luni, Vincenzo face pizza în mica lui pizzerie din Bistrița, cu ingrediente aduse numai din Italia, inclusiv făina, sucul de roșii, uleiul de măsline, mozzarella sau prosciutto crudo. Vrea ca gustul să fie perfect și toată lumea care îi calcă pragul sau comandă la telefon o pizza să fie mulțumit și să poate face diferența, să vadă ce înseamnă o pizza italiană adevărată.

În meniu sunt 25 de feluri de pizza și fiecare își poate găsi ingredietele preferate într-una din combinațiile propuse. Dar, ce nu trebuie să ratați, nu veți mai găsi în alte părți așa ceva, Re Foccacia sau Re Pannuozzi (sandwichurile făcute din aluat de pizza). Toată lumea știe ce e Foccacia (blatul de pizza pus la cuptor doar cu oregano, rozmarin, ulei de măsline și sare de mare), dar dacă ajungeți pe Dornei puteți încerca câteva specialități de foccacia create de Vincenzo: Focaccia cu porcheta e provola, Foccacia cu Prosciutto Crudo e Mozzarella, Foccacia cu Mortadella și fulgi de Parmezan sau o interpretare cu ceva tradițional, de pe la noi, Focaccia cu Slănină și Gorgonzola. Dacă o focaccia simplă costă 8 lei, o specialitate, la peste 400 gr., costă doar 20 de lei.

Iar dacă n-ați mâncat niciodată un sandwich italian – Panuozzo, o specialitate rară pentru România, doar cunoscătorii o știu face, trebuie să trăiți măcar o dată o astfel de experiență culinară, un sandwich buuuun, bun de tot, făcut din aluat de pizza. Costă tot 20 de lei și aveți de ales între trei feluri: Panuozzo cu Porchetta e Provola, Panuozzo cu Prosciutto Crudo e Mozzarella sau Panuozzo cu Mortadella și fulgi de parmezan. 

Dacă v-a prins foamea prin zona centrului și nu sunteți departe de strada Dornei puteți intra oricând și cumpăra o felie de pizza, aici se vinde și la bucată. Iar cei care sunt angajați în zonă sau trec mai des trebuie să știe că la patru felii de pizza comandate, a cincea o primesc gratuit. Și cei care comandă pizza pentru acasă (la telefon 0746.47.77.50) vor primi un card și după ce bifează 9 comenzi de pizza, a 10-a o primesc gratuit. Despre livrările la domiciliu trebuie să știți că cei de la Re Pizza sunt foarte rapizi. Vincenzo are nevoie de doar câteva minute să scoată o pizza fierbinte, iar livrările se fac imediat de către angajatul pizzeriei, astfel încât în mai puțin de o jumătate de oră pizza comandată poate fi pe masa voastră sau la birou.

Dacă dați un like paginii de Facebook – Re Pizza aveți ocazia să vedeți mai multe dintre specialitățile care se fac acolo și veți afla la timp toate ofertele.

Re Pizza este pe strada Dornei, nr. 38 și este deschisă de luni și până sâmbătă după următorul program: Luni – Vineri: 10:00 – 22:00, iar sâmbătă între 12:00 și 22:00. Duminica pizzeria este închisă. Comenzile se pot face oricând în timpul programului, la telefon 0746477750.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis.