VEZI reacția celor de la PNL și PSD la aflarea rezultatelor Exit Poll-ului:

VEZI reacția celor de la PNL și PSD la aflarea rezultatelor Exit Poll-ului:

S-au dat primele rezultate ale exit poll-ului. Conform acestuia, Klaus Iohannis câștigă detașat alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă a obținut doar jumătate din voturile românilor, potrivit sondajului. VEZI reacțiile partidelor la aflarea rezultatelor:

S-au închis secțiile de vot și s-au dat rezultatele primului exit poll realizat de IRES. Conform acestuia, actualul președinte al României Klaus Iohannis, câștigă detașat alegerile, iar pentru următorii cinci ani va ocupa din nou fotoliul de președinte.

Rezultatele sondajului IRES arată că Viorica Dăncilă a obținut un scor de doar 33,50 procente, în timp ce candidatul PNL a fost votat de 66,50% de românii cu drept de vot.

Liberalii – veseli și în culmea fericirii

Bucurie mare pentru liberalii bistrițeni după prezentarea rezultatelor exit-poll-ului. Înainte de aflarea rezultatelor, liberalii au pariat că actualul președinte va primi un număr semnificativ de voturi și se va detașa fără nici o problemă de candidatul PSD. Momentul publicării sondajului de opinie a fost aplaudat de membrii Partidului Național Liberal.

Președintele PNL BN, Ioan Turc, a declarat că rezultatele sunt cele așteptate, iar modul în care a decurs primul tur de scrutin a arătat o tendință crescătoare a PNL. Liderul PNL BN le-a mulțumit tuturor celor implicați în campania electorală, dar și românilor care au votat într-un număr foarte mare.

Acest rezultat le dă încredere și mai multă liberalilor bistrițeni, iar Turc le transmite celor din PSD BN că tot ei vor câștiga și alegerile locale de anul viitor.

PSD-iștii nu sunt încântați, iar rezultatul nu este o surpriză

La sediul PSD BN atmosfera nu a fost una de sărbătoare. Președintele Radu Moldovan a explicat că rezultatul nu este deloc o surpriză, dar este unul nedorit. De vină ar fi și partidele politice care au făcut o coaliție împotriva PSD, iar cifrele ar trebui să fie luate în considerare de cei din PSD care vor să înțeleagă ceea ce le-au transmis românii odată cu acest vot.

Un rezultat nedorit, dar un rezultat estimat în urma campaniei și a discuțiilor cu oamenii. Pentru mine nu este o foarte mare surpriză, în schimb este un rezultat nedorit. Îmi e foarte greu să fac acum la cald o analiză. În momentul de față am avut o coaliție a tuturor partidelor împotriva PSD, ca de obicei. Este un semnal foarte serios pentru toți cei care vor să înțeleagă ceea ce ne-au transmis oamenii.

STOP VOT! Câți bistrițeni au votat astăzi?

În cele 313 secţii de votare amenajate în Bistriţa-Năsăud au fost înscrişi pe liste 261.561. Dintre aceştia, doar 131.846 au votat astăzi. 1.301 bistrițeni au solicitat urna mobilă.

Media națională a fost 54,96%, iar județul nostru a atins pragul de 50,41% prezență la urne.

În ceea ce privește prezența la vot în comunele și orașele din județ, situația este următoarea:

VIDEO Ovidiu Crețu: Mi-am făcut datoria față de țară! Poate voi ocupa un fotoliu de consilier ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu își va încheia mandatul în luna iunie a acestui an. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă că nu vrea o funcție salarială. ”Mi-am făcut datoria față de țară. Vreau să mă bucur de grădină și de nepoți. Poate voi ocupa o funcție de consilier local!” a spus acesta.
Transport gratuit pentru elevi, pe baza carnetului de note avizat de școală ianuarie 21, 2020 - Este anunțul făcut de Ministerul Educației, cu începere din anul școlar 2020 - 2021. Decizia aceasta s-a luat după ce CCR a declarat neconstituțională decontares navetei DOAR pe baza abonamentului.
FOTO: O nouă competiție, un nou trofeu…! ianuarie 21, 2020 - O nouă competiție, un nou trofeu – pentru tinerii liceeni pasionați de robotică de la Colegiul „Liviu Rebreanu”. Ei s-au întors victorioși de la Timișoara, unde au participat la Winter Robotics Games.
VIDEO Ovidiu Crețu: NU cred că trebuie subvenționată taxa de gunoi ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu a explicat că e de părere că taxa de gunoi nu trebuie subvenționată. Acesta susține că doar pe când îl arde pe cetățean la buzunar, doar atunci va avea grijă ce aruncă și cum aruncă.”Dacă se va vota subvenționarea, asta nu e poziția primarului!” a declarat edilul.
JOI se deschide Pârtia Cocoș, integral! AFLĂ cât plătești și programul de funcționare: ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu a anunțat azi că joi va avea loc deschiderea Pârtiei Cocoș, integral. Se va putea schia și dupămasa, datorită nocturnei. AFLĂ programul de funcționare și tarifele:
VIDEO- ȚEAPĂ: Firma ce aducea echipamentele pentru pârtie nu mai răspunde! Ba și blochează o altă achiziție ianuarie 21, 2020 - Pârtia Cocoș urmează să se deschidă integral în această săptămână, joi. Nu s-a putut mai repede din cauza lipsei pompelor și a tunului de zăpadă. Firma câștigătoare nu a mai dat niciun semn de viață de vreo două săptămâni. Ba mai mult, blochează și achiziția de tunuri.
Arma soțului mort i-a adus un dosar penal. Pățania unei bistrițence: ianuarie 21, 2020 - Arma neletală a soțului care a murit în urmă cu mai bine de jumătate de an i-a adus necazuri unei bistrițence de 44 de ani. Cu ce a greșit femeia:
Cum au ajuns persoanele cu handicap de la taxe 0 la gunoi, la preț întreg ianuarie 21, 2020 - Bistrițenii plătesc, din această lună, suma integrală pentru serviciul de salubritate. Asta deoarece Primăria nu mai subvenționează, cel puțin momentan, din bugetul municipiului. Persoanele cu handicap își amintesc de perioada în care plăteau 0 lei pentru aceste servicii. S-ar mulțumi și cu o reducere de 50 la sută...
Rostul de dimineață: Dacă iarna e în toi, nici primăvara nu poate fi prea departe… ianuarie 21, 2020 - În timp ce Bistrița zace copleșită de cerul plumburiu și mohorât, departe de lumea dezlănțuită, pe crestele Munților Rodnei primăvara își face loc cu coatele iar peisajele îți taie respirația…!
SCHIMBĂRI DE PROPORȚII! Jandarmii ar putea dispărea din orașe. Ce se va întâmpla cu ei: ianuarie 21, 2020 - Adevărul.ro a publicat un document în care se vorbește despre planurile pe care le are ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pentru Poliție și Jandarmerie. Una dintre schimbările de proporții despre care se vorbește în document presupune dispariția jandarmilor din orașe. Ce se va întâmpla cu ei:
Maternik vs. școala din Șanț – conducerea unității mai bifează o victorie. Mesajul profesorului: „Nu pui mâna pe mine că eu te omor!” ianuarie 21, 2020 - Scandalul dintre profesorul de sport Vasile Maternik și conducerea unității de învățământ unde acesta predă este departe de a lua sfârșit. Ieri, profesorul a încercat din nou să se întoarcă în școală și a fost îndepărtat cu jandarmii, conducerea școlii mai bifând o victorie, folosindu-se de o prevedere din Legea Educației:
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Năsăud și Beclean ianuarie 21, 2020 - O stradă din Năsăud rămâne astăzi, 21 ianuarie 2020, fără apă potabilă pentru câteva ore – anunță Aquabis. Probleme sunt și la Beclean:
Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.