VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună

VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună

Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De pe acoperișul clădirii părăsite – doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri…”

Ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri…! Nu te baza pe schimbare, fă-mă carne de tun…” Cam așa sună câteva din versurile melodiei Mad World – o nouă producție muzicală realizată de Navzar și Pogo. Sunt numele de scenă a doi tineri din Bistrița care au lansat recent un videoclip filmat în spațiile fostei mori de panificație de lângă pasarela veche a orașului.

Am început să pun versuri pe hârtie în 2008, dar prima piesă oficială a apărut pe Youtube în 2011. Am pus bazele trupei Mad House alături de Stryke, Krampel și Doda la acea vreme. Am scos 2 albume împreună cu trupa după care, în 2018, am ales să merg pe cont propriu. Și componența Mad House s-a schimbat în timp”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Navzar.

Tânărul a explicat că piesa recent lansată a apărut chiar la invitația fostului său coleg de trupă, Stryke care are un proiect foarte interesant numit Mad World.

Tinerii artiști sunt invitați în cadrul acestui proiect să facă cover-uri sau piese originale. La sfârșit tinerii vor să scoată și o compilație cu toți artiștii care au răspuns acestei provocări.

Cu Pogo mă știu de mult timp și de câțiva ani tot zicem că facem o piesă. Iată că într-un final s-a materializat și visul nostru. Așa a apărut piesa Mad World. Textul este scris de mine. M-a inspirat direcția total greșită pe care o dă toleranța asta din ultima vreme… Parcă tolerăm mult prea mult ca societate. Și generăm astfel un haos care distruge încet, dar sigur viitoarele generații...”, a mai mărturisit Nazvar.

Sunt de părere că fiecare are dreptul să facă orice, că asta este democrația… Însă nu ar trebui să uităm de moralitate. Lucru care încet-încet se devalorizează. Deja dacă atragi atenția asupra unei percepții greșite, riști să-ți iei hate maxim sau să fii catalogat drept un om care nu ești open-minded…”, mai spune Nazvar.

Tânărul se consideră adeptul evoluției în orice domeniu. „Însă când sunt depășite valorile bunului simț, nu pot să mă declar susținător. În piesă am încercat să scot la suprafață câteva exemple de oameni care «nu mai cunosc româna după două ore de la decolare»”, precizează Nazvar. Tânărul bistrițean a simțit astfel nevoia să-i ironizeze și pe cei care „nu au nimic palpabil în spate, însă știu ei exact ce trebuie făcut. Și își dau cu părerea în orice domeniu”.

Colegul său de scenă în această piesă – Pogo, ne-a mărturisit, la rândul său, că a început să cânte alături de un prieten, chitarist, în proiectul The Green Tree. „Dar din cauza «minunii din România», am fost nevoiți o parte din noi să plecăm la muncă în străinătate. După ce m-am întors din străinătate, m-am reîntâlnit doar cu basistul alături de care cântam înainte. Am încercat să reunim trupa, dar din păcate nu a mai fost posibil…”.

Pentru că iubește foarte mult muzica, Pogo a început un alt proiect de cover-uri, ALPODA. Cu acesta speră ca, în viitorul apropiat, să cucerească publicul bistrițean.
Credit foto @ Daniel Rus & Andrei Vrasmas Photographer

FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!