VIDEO: Surprize și nemulțumiri la plata taxelor și impozitelor

VIDEO: Surprize și nemulțumiri la plata taxelor și impozitelor

Sute de bistrițeni au luat cu asalt ghișeele de la Serviciul Taxe și Impozite. Motivația? – Reducerea de 10 la sută! Doar că unii au avut parte de surprize. VEZI ce spun bistrițenii:

Astăzi a fost prima zi în care la ghișee s-au putut plăti taxele și impozitele pe mașini, clădiri, gunoi, etc.

Bistrițenii au luat cu asalt clădirea instituției, fiind coadă încă de la primele ore ale dimineții. În „zona Țiriac” nu mai aveai loc unde să parchezi, iar înăuntru, în sală, abia puteai arunca un ac.

Unii au mers să-și plătească doar amenzi sau taxe judiciare. „Am vreme să-mi plătesc taxele și impozitele”, au spus unii bistrițenii.

Alții, în schimb, au ales să „scape” de povara taxelor, mai ales că au și o reducere.

Dacă plătești la timp, ai reducerea aia de 10 la sută! De aia vreau să plătesc și să scap”, a explicat o bistrițeancă.

Doar că, surprize! Unii au venit cu sumă exactă, ceea ce i-a luat pe nepregătite.

Eu am venit cu suma care am plătit-o și anul trecut. Când colo, am aflat că e mai scump gunoiul. Așa că am plătit numai pe 6 luni, că nu am avut bani. Dar s-a dublat față de anul trecut. Nu mi se pare normal să plătești atâta pentru doi oameni. Asta e!”, a spus un bistrițean.

E scump! Mult prea scump pentru doi oameni. La cum prestează, e prea mult! Am plătit dublu”, a spus domnul Pop.

„Eu îmi plătesc taxele și impozitele, dar nu plătesc gunoiul. Mi se pare prea scump. Aștept să văd dacă o să subvenționeze. Mai am timp până la final de martie”, a spus o bistrițeancă revoltată.

Surprize vin și din partea unora care, culmea, sunt mulțumiți.

Eu stau pe Grigore Bălan. Nu mi se pare că cer prea mult. Eu sunt mulțumit de cum curăță. Ei bine, dacă fac curat și lasă lucrurile cum trebuie în urma lor, nu văd care ar fi problema că au majorat”, a spus un bistrițean care a plătit integral taxele pentru un an de zile la gunoi, atât pentru el, cât și pentru copiii lui.

Când li s-a spus că s-ar putea subvenționa taxa la gunoi, ca și anul trecut, unii au fost de părere că nu pentru toți ar trebui subvenționată.

Dacă o să subvenționeze, atunci ne va scădea din taxele pe anul viitor. Eu sunt sigur. Aici, la instituția asta, cu 20 de bani dacă ai dat în plus, îți scade de pe următoarea chitață. Nu îmi fac probleme în privința asta. Totuși, sunt de părere că subvenția ar trebui acordată doar celor care chiar nu au venituri, și nu pot plăti. Nu la toți. Dar în ce privește recuperarea diferenței, dacă se subvenționează, eu chiar nu îmi fac probleme”, a explicat un bistrițean.

 

 

 

 

 

SCHIMBĂRI DE PROPORȚII! Jandarmii ar putea dispărea din orașe. Ce se va întâmpla cu ei: ianuarie 21, 2020 - Adevărul.ro a publicat un document în care se vorbește despre planurile pe care le are ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pentru Poliție și Jandarmerie. Una dintre schimbările de proporții despre care se vorbește în document presupune dispariția jandarmilor din orașe. Ce se va întâmpla cu ei:
Maternik vs. școala din Șanț – conducerea unității mai bifează o victorie. Mesajul profesorului: „Nu pui mâna pe mine că eu te omor!” ianuarie 21, 2020 - Scandalul dintre profesorul de sport Vasile Maternik și conducerea unității de învățământ unde acesta predă este departe de a lua sfârșit. Ieri, profesorul a încercat din nou să se întoarcă în școală și a fost îndepărtat cu jandarmii, conducerea școlii mai bifând o victorie, folosindu-se de o prevedere din Legea Educației:
Aquabis: O stradă din Năsăud, fără apă potabilă astăzi ianuarie 21, 2020 - O stradă din Năsăud rămâne astăzi, 21 ianuarie 2020, fără apă potabilă pentru câteva ore – anunță Aquabis.
Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse.