VIDEO: Vicele Niculae iese la rampă! Are o explicație vizavi de scumpirea gunoiului și o propunere: schimbăm buzunarul!

VIDEO: Vicele Niculae iese la rampă! Are o explicație vizavi de scumpirea gunoiului și o propunere: schimbăm buzunarul!

Rămâne tariful așa cum l-a stabilit ADI Deșeuri, dar schimbăm buzunarul: nu mai plătesc bistrițenii la ghișeu, plătește Primaria Bistrița același tarif din taxele și impozitele colectate. Aceasta este propunerea cu care a venit astăzi în fața presei locale viceprimarul Cristian Niculae. De ce plătim acest tarif?! Uniunea Europeană e de vină!

Viceprimarul Cristian Niculae a convocat azi o conferință de presă, în urma valurilor făcute pe marginea majorării tarifelor la Supercom. Acesta a venit cu o soluție… salvatoare.

Am convocat această ședință pentru a anunța bistrițenii că pentru bugetul Primăriei din 2020 voi propune și voi susține alocarea sumei necesare pentru subvenționarea taxei de salubrizare din Bugetul municipiului. Astfel încât cetățeanul să plătească tot la nivelul taxei de anul trecut, de 6,6 lei/persoană/lună. Adică o familie de 4 persoane va plăti tot 360 lei/an pentru taxa de salubrizare. Fac acest lucru pentru că eu consider că trebuie să fim solidari cu cetățenii municipiului Bistrița și îmi doresc ca pe viitor cetățenii să plătească atât cât aruncă, prin proiectul implementat de ADI Deșeuri”, și-a început declarația viceprimarul Niculae.

„Soluția salvatoare” a fost taxată de reporterii prezenți la conferință. Cu alte cuvinte, propunerea viceprimarului e ca taxele pentru gunoi să rămână la fel de mari. Doar că la ghișeu, cetățeanul să plătească tot cât plătea anul trecut. Iar diferența să o plătească tot el, numai că prin intermediul celorlalte taxe și impozite.

Viceprimarul a promis și sancționări.

Voi pune permanent presiune pe Supercom și pe angajații Primăriei să ridice gunoaiele și să verifice dacă lucrurile se fac așa cum trebuie. Voi merge până acolo încât să pun Poliția Locală să amendeze Supercom dacă nu-și fac treaba cum trebuie”, a spus Cristian Niculae.

La întrebarea câte sancțiuni au fost aplicate Supercom-ului anul trecut, răspunsul a fost simplu: ZERO.

Viceprimarul a încercat să explice și de ce e nevoie de această majorare.

Nu vreau să fiu avocatul Supercom, dar Uniunea Europeană ne impune acest program de – plătești cât arunci – și atunci a fost nevoie de o upgradare a contractului deja existent și e nevoie de investiții. Poate că în viitor taxa va scădea. Dar vreau să vă spun că la Oradea taxa e de 14 lei/persoană/lună. Oricum, nu putem ieși din ADI Deșeuri, pentru încă doi ani de zile, fără repercusiuni financiare majore”, a mai explicat Cristian Niculae.

Întrebat ce l-a determinat să-și schimbe poziția, după ce în decembrie a votat PENTRU majorare, Cristian Niculae a explicat că NU știa cum va arăta bugetul municipiului.

Noi l-am delegat pe George Avram, în octombrie, să voteze împotriva majorării tarifelor. Dar ei oricum au majorat, așa că în decembrie am votat doar că am luat la cunoștință majorarea care se impune. Și atunci nu știam cum arată bugetul pe 2020 și dacă subvenționarea este sustenabilă. Acum am văzut bugetul și subvenționarea ajunge undeva la 3 milioane de lei și putem să subvenționăm”, și-a explicat viceprimarul „ieșirea la rampă”.

Cristian Niculae a explicat că cei care și-au plătit deja taxele pentru gunoi, vor avea parte de o recalculare și o scădere la următoarea tură de plată. Iar ceilalți, pot alege să nu-și plătească momentan taxele, până se aprobă subvenționarea, dar nu mai târziu de 31 martie 2020.

Discuțiile, justificările și alte detalii legate de majorarea taxelor la gunoi, se găsesc în video de mai jos:

Daune uriașe de plată și pușcărie pentru un șofer de TIR care a omorât două persoane din neatenție ianuarie 25, 2020 - Un șofer de TIR de 36 de ani își va petrece următorii doi ani după gratii, după ce nu a fost atent și nu a oprit la un semafor de pe DN17, din Viișoara. În urma accidentului provocat au murit două persoane. Daunele pe care trebuie să le plătească victimelor sunt uriașe!
Știți pensionari cu venituri sub 1200 de lei și persoane cu handicap grav? AJUTAȚI-I să beneficieze de pachetele alimentare: ianuarie 25, 2020 - În Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav. Aceste categorii de persoane POT beneficia, de cinci ori pe an, de pachete cu alimente. AJUTAȚI-I să facă demersurile necesare:
FOTO/VIDEO: Iluzie, știință sau magie…?! Ultimele zile de fantastice experimente, la Bistrița ianuarie 25, 2020 - Doar astăzi și mâine vă mai puteți bucura la Bistrița de câteva experimente fantastice. Este vorba despre un concept unic în România care și-a propus să le dezvăluie copiilor, dar și adulților, ce se află în spatele magiei. Cum funcționează iluziile sau cum poți cânta la un instrument fără să-l atingi…!
Biserica Evanghelică rămâne închisă până în 2022. CE au cerut cei ce se ocupă de reabilitare: ianuarie 25, 2020 - La finele lui 2018 se închidea Biserica Evanghelică, pentru lucrări de reabilitare. Totul ar fi trebuit să dureze până undeva la mijlocul lui 2021. Dar descoperirile făcute în timpul săpăturilor au dat peste cap lucrările. Așa că responsabilii cu reabilitarea au făcut o solicitare primăriei:
Nu e de glumă! Asistenții care vor să se angajeze la Spital sunt așteptați la concurs cu manechine inteligente ianuarie 25, 2020 - Asistenții care visează la un loc de muncă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița vor avea de trecut câteva probe draconice. Printre ele se numără și efectuarea unor manopere pe unele dintre cele mai performante manechine simulator de pe piață, achiziționate de conducerea spitalului special pentru aceste concursuri.
Nici coșarul nu mai e ce-a fost… Cum reușește un fals hornar să facă bani pe spatele unei firme de profil, cu care n-are treabă ianuarie 24, 2020 - Românul este inventiv în orice domeniu, iar acest lucru nu mai miră pe nimeni. Un bărbat care se dă coșar și susține că a fost trimis de autoritățile locale să curețe hornurile caselor, reușește, de mai bine de 2 ani, să se folosească de o firmă de profil, cu care nu are nicio treabă.
Bistrița va avea 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibride! ianuarie 24, 2020 - Municipalitatea vrea să aloce bani pentru studiul de fezabilitate privind amenajarea de stații de încărcare. Acestea ar putea fi amplasate în patru zone ale Bistriței. Fiecare ar avea câte două prize de alimentare pentru autovehiculele electrice și hibride.
ȘOCANT: Mama și fratele i-au răpit copilul! ianuarie 24, 2020 - Un caz șocant a avut loc ieri în comuna Nimigea. O femeie și fiul acesteia au fost în vizită la nepot. L-au luat și au plecat cu el, în ciuda opoziției mamei bebelușului. Oamenii legii l-au căutat cu ceasurile...
FOTO/VIDEO – Au reușit să treacă peste orgolii: S-au prins într-o simbolică Horă a Unirii, în jurul statuii lui Cuza ianuarie 24, 2020 - Ca în fiecare an, pe 24 ianuarie, în Piața Unirii din Bistrița, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza, oficialități ale județului și orașului au celebrat alături de bistrițeni – Ziua Unirii Principatelor Române. În cârjă și în vârstă de 93 de ani, la ceremonie a participat și David Rodincu, un moldovean venit la Bistrița în vizită la fiica sa.
PRIORITATE: Centrele de transfuzii ar putea fi deschise și în weekend! ianuarie 24, 2020 - Autoritățile și-au propus să facă din salvarea de vieți o prioritate. Tocmai de aceea s-au alocat bani pentru modernizarea centrelor de transfuzii. Mai mult, se ia în calcul varianta ca acestea să funcționeze și în weekend.
Concediile medicale, noua „boală” de la Spitalul Județean. Ce măsuri a luat managerul Lazany ianuarie 24, 2020 - Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, inclusiv în unitatea medicală pe care o conduce concediile medicale par să fie una dintre „bolile” care dă peste cap activitatea, mai ales că unele nu ar fi justificate. Ce măsuri a luat managerul: Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany,...
SCANDAL în Primărie: Angajații vor salarii mai mari, Crețu susține că nu sunt bani decât pentru unii! ianuarie 24, 2020 - Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din această lună va fi un proiect privind aprobarea unor creșteri salariale. Liderul Sindicatului Salariaților a cerut mărirea TUTUROR salariilor celor din primărie. Crețu a susținut că nu există bani decât pentru unii. S-a lăsat cu scandal. AFLĂ detalii:
Peste 400 de persoane au testat pârtia, în prima zi! ianuarie 24, 2020 - La jumătatea sezonului rece, s-a deschis și Pârtia Cocoș. Ieri, peste 400 de bistrițeni au testat-o. Poate ar fi fost și mai mulți, dacă nu s-ar fi încurcat în...cartele.
Serviciul Permise, singurul cu probleme penale și fără personal destul, din Prefectură ianuarie 24, 2020 - S-ar părea că Serviciul Permise și Înmatriculări din cadrul Prefecturii Bistrița are deficit de personal. Mai mult, este singurul din subordinea instituției care se confruntă cu probleme penale. Și chiar are personal demis din această cauză.
Un nou pericol mondial?! Coronavirus: 26 de morți, 7 orașe închise, sute de persoane infectate ianuarie 24, 2020 - Coronavirus: 26 de morți, 7 orașe închise, sute de persoane infectate. Milioane de oameni sunt în carantină, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat. Adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate în China. Au fost închise cafenele, cinematografe și teatre...