9.5 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița

Că președintele Klaus Iohannis a fost sâmbătă la Bistrița știți. Ce nu știți sunt câteva mici detalii, de atmosferă – să zicem. Cu cine s-a mai întâlnit, ce a mai vorbit, ce personaj politic important l-a studiat de la distanță, dar fără să schițeze vreun gest, cine din staff a rămas peste noapte la o petrecere în oraș…

  1. SPP, câtă frunză și iarbă! Dispozitivul de securitate al președintelui a fost mult mai numeros decât ați văzut în imagini, dar discret. O parte din ofițerii care se ocupau cu paza primului om din stat erau în civil și nimic n-a scăpat ochiului lor vigilent pe o rază de câteva sute de metri în jurul președintelui. Totuși, SPP-iștii au fost gentili cu bistrițenii care voiau să se apropie de Iohannis și nimeni nu a fost bruscat, mai repede s-au înghesuit bistrițenii între ei vrând să ajungă mai aproape de președintele în exercițiu.
  2. Aplaudat de pe terasele din Centrul Vechi. Imediat după ce a coborât din mașină, Klaus Iohannis a plecat în pas lejer către sediul PNL de la mijlocul Pietonalului. Bistrițenii care erau pe terase s-au entuziasmat văzându-l, și-au lăsat cafelele deoparte și l-au aplaudat, strigându-i și încurajări, la care președintele a răspuns cu un zâmbet larg.
  3. „Vreți piste de biciclete? Puneți un primar liberal…”, i-a replicat Iohannis jurnalistului Cristian Berari (AS Tv), care l-a abordat în numele bicicliștilor bistrițeni, echipat regulamentar, pe bicicletă și casca de protecție pe cap, să i se plângă că nu crede că se vor realiza la Bistrița cei 42 de kilometri de piste pentru bicicliști, promiși de administrație.
  4. A primit un ceas. Un bistrițean l-a așteptat pe președinte cu un ceas personalizat cu Bistrița, pe care i l-a dăruit, emoționat. Președintele i-a răspuns că speră ca de acum și Bistrița să dea ora exactă.
  5. S-a conversat în germană câteva minute. Da, exact cum ați citit. Înainte de a intra în sediul PNL BN, Iohannis a fost abordat în limba germană de preotul Bisericii Evanghelice, Iohann Dieter Kraus. Cei doi au conversat câteva minute în limba maternă, Krauss invitându-l pe președinte la sfințirea bisericii din centru, după ce lucrările de reabilitare vor fi finalizate, cam peste doi ani. Iohannis i-a răspuns că va participa bucuros, cu o singură condiție, să trimită din timp invitația pentru a-și face agenda ținând cont de participarea la acest eveniment. S-a stabilit că așa va fi!
  6. „Jos hoții…!!!” La un moment dat, un bistrițean s-a apucat să strige asta și alte câteva lozinci pe aceeași temă fix când a ajuns în dreptul președintelui Iohannis. Auzindu-l, președintele s-a întors și l-a întrebat pe șeful liberalilor bistrițeni „E de-al nostru?””, la care Ioan Turc i-a răspuns: … „Nu, e un liber cugetător…”
  7. „Vă fac cunoștință cu noul primar al Bistriței…”,  le-a spus președintele liceenilor și profesorilor de la clubul de robotică cu care s-a întâlnit în holul Sălii Polivalente, referindu-se la liderul PNL BN, Ioan Turc, care era alături de el.
  8. „Nu avem profesori de limba germană!” – i s-a plâns Suzana Gălățean, directorul Colegiului Național Liviu Rebreanu, președintelui, în scurta întâlnire de pe holul Sălii Polivalente, la care participau și câțiva elevi de la clubul de robotică al liceului. Iohannis i-a spus că știe situația, în țară fiind tot mai puțini profesori care predau diferite materii în limba germană. Soluții nu s-au dat, dar înțelegere a fost…
  9. Personajul politic important care a fost în Sala Polivalentă pe toată durata evenimentului, dar n-a schițat niciun gest, a fost Ioan Oltean, fostul lider al Partidului Democrat, partid unit cu liberalii în PD-L, apoi transformat cu totul în PNL-ul de astăzi. Oltean a privit toată scena și desfășurarea de forțe în liniște, neschițând nici un gest. Nu s-a entuziasmat la niciun discurs, n-a aplaudat pe nimeni, a privit și atât. Statuie.
  10. Rareș Bogdan a încheiat seara în… familie, cea din Bistrița. Pentru cei care nu știu, Rareș Bogdan are neamuri și prieteni buni la Bistrița. Acesta este și motivul pentru care sâmbătă a venit cu familia și a rămas în oraș. Finul său, Mihai Bogdan, managerul Peugeot Bistrița și al reprezentanțelor Opel și BMW și-a sărbătorit ziua de naștere și nașul său Rareș Bogdan a petrecut alături de el și alți prieteni până târziu, în noapte.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...