10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița

10 chestii pe care nu le știi din vizita președintelui Iohannis la Bistrița

Că președintele Klaus Iohannis a fost sâmbătă la Bistrița știți. Ce nu știți sunt câteva mici detalii, de atmosferă – să zicem. Cu cine s-a mai întâlnit, ce a mai vorbit, ce personaj politic important l-a studiat de la distanță, dar fără să schițeze vreun gest, cine din staff a rămas peste noapte la o petrecere în oraș…

  1. SPP, câtă frunză și iarbă! Dispozitivul de securitate al președintelui a fost mult mai numeros decât ați văzut în imagini, dar discret. O parte din ofițerii care se ocupau cu paza primului om din stat erau în civil și nimic n-a scăpat ochiului lor vigilent pe o rază de câteva sute de metri în jurul președintelui. Totuși, SPP-iștii au fost gentili cu bistrițenii care voiau să se apropie de Iohannis și nimeni nu a fost bruscat, mai repede s-au înghesuit bistrițenii între ei vrând să ajungă mai aproape de președintele în exercițiu.
  2. Aplaudat de pe terasele din Centrul Vechi. Imediat după ce a coborât din mașină, Klaus Iohannis a plecat în pas lejer către sediul PNL de la mijlocul Pietonalului. Bistrițenii care erau pe terase s-au entuziasmat văzându-l, și-au lăsat cafelele deoparte și l-au aplaudat, strigându-i și încurajări, la care președintele a răspuns cu un zâmbet larg.
  3. „Vreți piste de biciclete? Puneți un primar liberal…”, i-a replicat Iohannis jurnalistului Cristian Berari (AS Tv), care l-a abordat în numele bicicliștilor bistrițeni, echipat regulamentar, pe bicicletă și casca de protecție pe cap, să i se plângă că nu crede că se vor realiza la Bistrița cei 42 de kilometri de piste pentru bicicliști, promiși de administrație.
  4. A primit un ceas. Un bistrițean l-a așteptat pe președinte cu un ceas personalizat cu Bistrița, pe care i l-a dăruit, emoționat. Președintele i-a răspuns că speră ca de acum și Bistrița să dea ora exactă.
  5. S-a conversat în germană câteva minute. Da, exact cum ați citit. Înainte de a intra în sediul PNL BN, Iohannis a fost abordat în limba germană de preotul Bisericii Evanghelice, Iohann Dieter Kraus. Cei doi au conversat câteva minute în limba maternă, Krauss invitându-l pe președinte la sfințirea bisericii din centru, după ce lucrările de reabilitare vor fi finalizate, cam peste doi ani. Iohannis i-a răspuns că va participa bucuros, cu o singură condiție, să trimită din timp invitația pentru a-și face agenda ținând cont de participarea la acest eveniment. S-a stabilit că așa va fi!
  6. „Jos hoții…!!!” La un moment dat, un bistrițean s-a apucat să strige asta și alte câteva lozinci pe aceeași temă fix când a ajuns în dreptul președintelui Iohannis. Auzindu-l, președintele s-a întors și l-a întrebat pe șeful liberalilor bistrițeni „E de-al nostru?””, la care Ioan Turc i-a răspuns: … „Nu, e un liber cugetător…”
  7. „Vă fac cunoștință cu noul primar al Bistriței…”,  le-a spus președintele liceenilor și profesorilor de la clubul de robotică cu care s-a întâlnit în holul Sălii Polivalente, referindu-se la liderul PNL BN, Ioan Turc, care era alături de el.
  8. „Nu avem profesori de limba germană!” – i s-a plâns Suzana Gălățean, directorul Colegiului Național Liviu Rebreanu, președintelui, în scurta întâlnire de pe holul Sălii Polivalente, la care participau și câțiva elevi de la clubul de robotică al liceului. Iohannis i-a spus că știe situația, în țară fiind tot mai puțini profesori care predau diferite materii în limba germană. Soluții nu s-au dat, dar înțelegere a fost…
  9. Personajul politic important care a fost în Sala Polivalentă pe toată durata evenimentului, dar n-a schițat niciun gest, a fost Ioan Oltean, fostul lider al Partidului Democrat, partid unit cu liberalii în PD-L, apoi transformat cu totul în PNL-ul de astăzi. Oltean a privit toată scena și desfășurarea de forțe în liniște, neschițând nici un gest. Nu s-a entuziasmat la niciun discurs, n-a aplaudat pe nimeni, a privit și atât. Statuie.
  10. Rareș Bogdan a încheiat seara în… familie, cea din Bistrița. Pentru cei care nu știu, Rareș Bogdan are neamuri și prieteni buni la Bistrița. Acesta este și motivul pentru care sâmbătă a venit cu familia și a rămas în oraș. Finul său, Mihai Bogdan, managerul Peugeot Bistrița și al reprezentanțelor Opel și BMW și-a sărbătorit ziua de naștere și nașul său Rareș Bogdan a petrecut alături de el și alți prieteni până târziu, în noapte.

Colindătorii care au speriat Crăciunul și Bistrița! Și copiii, și zăpada… decembrie 15, 2019 - TOOOOT! N-a mai rămas nimeni cu pace în suflet după ce i-a văzut pe colindătorii lui Crețu din Centrul Vechi al Bistriței! Dacă alții au ornamente de Crăciun de poveste, la Bistrița s-a optat după unele de groază, că așa suntem noi, mai speciali! Fotografiile de mai jos ne-au fost trimise de o cititoare, care și-a băgat copiii în sperieți după o plimbare liniștită pe Pietonal.
FOTO: Ai o bijuterie din aur veche sau ruptă? La Atlantis Gold o poți înlocui cu una nouă, la modă decembrie 15, 2019 - Magie de Crăciun la Bijuteria Atlantis Gold din incinta B1 Shopping Center! Aici, orice bijuterie veche sau ruptă poate fi înlocuită cu una nouă, numai bună să ți-o faci cadou de Crăciun sau să o faci cadou cuiva drag! În stoc tocmai au intrat sute de bijuterii din aur și argint pentru copii, tineri sau pentru adulți, oricât de pretențioși ar fi, tot găsești ceva pe gustul celor dragi, chiar ai de unde alege la Atlantis Gold.
DE CITIT: O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. Homeric…! decembrie 15, 2019 - O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii. „Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…”
Marș comemorativ: 30 de ani de la Revoluție! decembrie 15, 2019 - În acest an se împlinesc 30 de ani de la Revoluția ce a condus România la ieșirea de sub comunism. Pentru a comemora evenimentele din `89, Asociația Bistrița Civică organizează un marș. Se va merge exact pe traseul pe care l-au făcut atunci bistrițenii.
FOTO: CUPA CÂRLIONȚ LA ȘAH 2019, Ediția a II-a decembrie 15, 2019 - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 14 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori. A fost a doua ediție a acestei competiţii: „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiție pentru șahul bistrițean..."
INEDIT: Un primar scoate bani din buzunar pentru a premia cea mai frumoasă casă veche împodobită decembrie 15, 2019 - Multe localități au case vechi ce ajung să fie demolate. Pentru a scoate în evidență frumusețea lor, un primar și-a provocat localnicii să le împodobească. Iar cea mai frumoasă casă împodobită va fi premiată. Cu bani din buzunarul propriu al primarului.
Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
SPECTACOL CARITABIL CHEERS: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta și fă-le Crăciunul mai luminos persoanelor cu handicap fizic decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină.