-11.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

150.000 de bugetari riscă să rămână fără job. AFLĂ de unde sunt

Nu e nici un secret că în administrația publică lucrează mai mult personal decât ar fi nevoie. Ministrul muncii a analizat situația și a concluzionat că 150.000 de bugetari ar trebui să plece. Totul s-ar putea întâmpla după o analiză riguroasă.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, continuă evaluările surplusului de personal din administrația publică. Cifrele indică 150.000 de bugetari în plus față de nevoia actuală.

Prezentă la Digi24 și întrebată despre această situație, Violeta Alexandru spune că surplusul de 150.000 de angajați va fi evaluat riguros, urmând să existe și scăderi.

„Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea. Unde este eficienţă, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcţii şi anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei. (…) În mod evident vor fi nişte scăderi, dar nu vor fi făcute nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a declarat ministrul.

Printre instituțiile publice care riscă să își piardă din angajați în urma evaluărilor se numără Casele Naţionale de Pensii, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, AJOFM, Inspecţia Muncii, Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Și bugetarii din ministerul pe care Violeta Alexandru îl conduce au fost luați la puricat, iar o parte dintre ei riscă să rămână fără loc de muncă.

Sursa: Digi24 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...