21.6 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

230 de milioane de euro pentru „cel mai important proiect” din Bistrița-Năsăud!

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a prezentat studiul de fezabilitate a proiectului prin care se dorește dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare din județ. Etapa a II-a a Masterplanului prevede un proiect în valoare de 230 de milioane de euro.

Se fac demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bistrița-Năsăud. În prima etapă a Masterplanului, proiect care a valorat 103 milioane euro, s-au realizat 238,7 km rețea de distribuție și aducțiune apă, 97 km rețea de canalizare, 8 stații de tratare a apei potabile și a apelor uzate și 10.573 de locuințe branșate la rețeaua de apă și canalizare. În total au fost 134.101 beneficiari.

Prin noul Masterplan de apă și canalizare, cu valoarea totală de 230,8 milioane euro, se dorește ca până în anul 2020 să se îndeplinească următoarele obiective: 666 km rețele noi de distribuție apă și 46 km rețele reabilitate, 340 km rețele de aducțiune, 309 km rețele de canalizare noi și 16 km de rețele reabilitate, 9 surse de apă noi și 7 reabilitate, 6 stații de tratare noi și 4 reabilitate, 41 rezervoare de înmagazinare noi și 10 reabilitate, 4 stații de epurare noi și una reabilitată.

„Am convenit să împărțim Masterplanul în 12 zone, în 12 contracte, pentru a evita problemele pe care le-am avut la licitațiile trecute și cu constructorii. (…) Avem 12 certificate de urbanism, 11 au fost eliberate deja de către Consiliul Județean. Așteptăm unul de la Primăria Bistrița care sper să fie eliberat în timp util”, a declarat Emil Radu Moldovan.

S.C. Aquabis SA a aprobat în 1 martie studiul de fezabilitate pentru viitoarele propuneri de investiții, urmând ca în următoarea perioadă să se lucreze la restul documentațiilor în vederea aprobării finanțarii. Investiția va fi derulată de Aquabis, iar reprezentanții instituțiilor speră ca finanțarea să vină în întregime din fondurile europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!