17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

7 mai, ziua cea mai „neagră” de la Spitalul Județean de Urgență. Câți pacienți cu Covid au fost internați

Potrivit managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, cea mai neagră zi pentru unitatea medicală a fost 7 mai. Atunci au fost internați cei mai mulți pacienți depistați cu COVID-19.

Până în prezent, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au ajuns 255 de pacienți depistați cu Covid. Dintre aceștia 150 s-au vindecat deja, fiind externați. Cel mai tânăr pacient vindecat are doar un anișor, iar cel mai în vârstă 93 de ani. Mai multe detalii puteți citi AICI.

20 de pacienți depistați cu Covid-19 au murit la Spitalul Județean de Urgență. Cel mai tânăr avea 49 de ani, iar cel mai în vârstă 87.

Data de 7 mai pare să fie cea mai neagră pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Atunci, într-o singură zi, au fost internați nu mai puțin de 75 de pacienți depistați cu Covid-19, cei mai mulți de până acum. În prezent mai sunt internați 73 de pacienți depistați cu Covid-19.

Până acum, donațiile făcute pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița au depășit două milioane de lei, dintre care 1,7 milioane reprezintă donații în bani și 336.033 donații în produse.

Laboratorul Spitalului Județean a realizat nu mai puțin de 1.648 de teste, dintre care 158 au ieși pozitive, 1.362 negative, iar 128 incerte. În prezent există în stoc 3.267 de teste de extracție și 4.318 teste de amplificare.

Unitatea medicală a achiziționat dezinfectanți în valoare a aproape jumătate de milion de lei și echipamente de protecție de peste două milioane și jumătate de lei.

„Deoarece, numărul pacienților internați cu COVID-19 este în continuare mare, nu se poate trece la o relaxare a condițiilor de siguranță care au fost impuse la nivelul spitalului, drept urmare se menține măsura de CARANTINĂ, precum și cele de reorganizare și reamenajare a secțiilor, astfel încât să existe circuite funcționale separate COVID și NON-COVID. Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi!”, transmite managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...