21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Un bistrițean de 93 de ani, printre românii care au învins Covid-19

În ciuda faptului că persoanele peste 65 de ani intră în categoria de risc, unii reușesc să învingă COVID-19 și la vârste înaintate. Este și cazul unui bistrițean de 93 de ani, care se numără printre românii care s-au vindecat de temuta boală.

Potrivit unui răspuns remis de Direcția de Sănătate Publică pentru corespondentul Agerpres, în jur de 62% dintre cei confirmați cu COVID-19 din Bistrița-Năsăud au dezvoltat forme medii ale bolii. 15% au dezvoltat forme grave ale bolii, iar 14% au avut simptome ușoare. 8,33%, adică 14 persoane, nu au avut niciun simptom al bolii.

În medie, bistrițenii diagnosticați cu COVID-19 au fost internați mai puțin de două săptămâni (12 zile). 62% (188 ) dintre bistrițenii infectați cu COVID-19 s-au vindecat, iar 22 de persoane au decedat.

Cel mai în vârstă pacient vindecat și externat are 93 de ani, semn că și cei mai bătrâni pot învinge boala, chiar dacă sunt în categoria de risc mare. Printre cei vindecați se numără și 6 copii, cu vârsta până în 6 ani. Cel mai mic are doar un anișor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...