10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

99 de elevi din Bistrița-Năsăud au dat teste PISA. Urmează rezultatele

Elevii a trei școli din Bistrița-Năsăud au fost testați pentru a participa la studiul PISA. Testul se face din trei în trei ani, iar școlile alese pentru studiu diferă.

România nu stă deloc bine când vine vorba de testarea PISA. Țăra noastră se situa în 2018 pe locul 47 din cele 78 de țări participante.

PISA își desfățoară faza principală a studiului PISA în 265 de școli din România. Alegerea școlilor s-a realizat aleatoriu, avându-se în vedere faptul că, școlile selectate trebuie să fie reprezentative pentru școlile din România.

„PISA evaluează capacitatea elevilor, cu vârsta de 15 ani (cei născuți în anul
2006), de a-și aplica cunoștințele și abilitățile pentru a rezolva probleme și
situații din viața reală. De asemenea, colectează informații despre practicile
educaționale din țările participante.

Evaluarea PISA se desfășoară la fiecare 3
ani, iar administrarea se va face computerizat. Din județul Bistrița –Năsăud au fost selectate trei școli: Liceul cu Program Sportiv Bistrița-48 elevi, Colegiul Național LIVIU REBREANU Bistrița -48 elevi
și Școala Gimnazială Șieuț-3 elevi). Testarea în județul Bistrița- Năsăud s-a încheiat astăzi 13.05.2022.
Mulțumim școlilor implicate pentru colaborare!”, a transmis Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mircea Nicula.

După strângerea datelor pe 30 mai, vor fi publicate rezultatele, adică la începutul lunii iunie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.