12.3 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

O victorie uriașă pentru mediu! Proiectul USR, de înființare al unui DNA al pădurilor, a fost adoptat de Camera Deputaților

În Camera Deputaților s-a votat ieri proiectul de lege al Uniunii Salvați România pentru înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. „Un pas uriaș pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri și a infracțiunilor de mediu din România!”, consideră Cristina Iurișniți.

Cu 200 de voturi pentru, 107 abțineri și patru voturi împotrivă, proiectul de lege al USR a fost adoptat.

Am reușit, în sfârșit, să convingem majoritatea parlamentară că după 30 de ani de jaf neîntrerupt trebuie să spunem răspicat, prin lege, în beneficiul cetățenilor, că a sosit momentul să stopăm această adevărată mafie a pădurilor, care a adus distrugeri uriașe mediului din România”, a transmis Cristina Iurișniți.

Surpriza la votul de ieri din Camera Deputaților a venit în primul rând din partea parlamentarilor PNL care, într-o majoritate covârșitoare, s-au abținut de la vot.

Abțineri s-au mai înregistrat și din partea celor 15 deputați UDMR, și 10 ai grupului minorităților naționale.

Avem încredere însă că proiectul USR va fi adoptat rapid și de către senatori. Iar președintele Klaus Iohannis va promulga legea, care reprezintă o investiție într-un viitor mai bun al următoarelor generații. De asemenea, sperăm că Guvernul va asigura implementarea sa într-un timp cât mai scurt, chiar dacă PNL nu a susținut adoptarea proiectului în Parlament”, a mai precizat deputatul USR Cristina Iurișniți.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.