13.7 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Patronii de terase de pe Pietonal cer ajutorul Primăriei Bistrița! Ce cer ei și ce vor vota consilierii

Pandemia de coronavirus a afectat domeniul economic. Numeroase firme au avut activitatea suspendată luni bune. Patronii localurilor de pe Pietonal au cerut ajutorul Primăriei Bistrița. CE vor vota azi consilierii:

Domeniul economic și financiar au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Unele firme și-au închis porțile, altele au avut suspendată activitatea luni bune.

Patronii localurilor de pe Pietonal s-au bucurat că au putut redeschide din 1 iunie, măcar terasele. Totuși, nici lor nu le-a fost ușor, așa că au făcut o solicitare Primăriei Bistrița.

Solicitarea lor ajunge azi la votul consilierilor local, în ședința extraordinară pe care o vor avea online.

Totuși, la vot nu e supusă solicitarea ..integrală.

Se aprobă reducerea cu 50% în perioada 01.06.2020 – 31.12.2020 a taxelor pentru ocuparea temporară a domeniului public al municipiului Bistrița pentru amplasarea de terase stabilite în Anexa nr.11b la Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistrița nr.73/25.04.2019 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din municipiul Bistrița în anul 2020, cu condiția să nu figureze cu debite restante aferente acestor taxe la data de 01.06.2020” se arată în proiectul de pe masa consilierilor.

Proiectul aparține viceptrimarului Cristian Niculae.

Cristian Niculae sare la liberali: Guvernul PNL este departe de antreprenori și nu înțelege mediul de afaceri!

Totuși, în raportul întocmit de direcția economică din cadrul Primăriei, se menționează că NU se pot acorda subvenții.

Proiectului de hotărâre pentru acordarea unor facilități privind anumite taxe locale stabilite pentru ocuparea temporară a domeniului public al municipiului Bistrița, inițiat de Viceprimar Cristian Marius Niculae, nu poate fi susținut de către serviciile de specialitate din cadrul primăriei, neavând bază legală” se arată în raport.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: