19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Patronii de terase de pe Pietonal cer ajutorul Primăriei Bistrița! Ce cer ei și ce vor vota consilierii

Pandemia de coronavirus a afectat domeniul economic. Numeroase firme au avut activitatea suspendată luni bune. Patronii localurilor de pe Pietonal au cerut ajutorul Primăriei Bistrița. CE vor vota azi consilierii:

Domeniul economic și financiar au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Unele firme și-au închis porțile, altele au avut suspendată activitatea luni bune.

Patronii localurilor de pe Pietonal s-au bucurat că au putut redeschide din 1 iunie, măcar terasele. Totuși, nici lor nu le-a fost ușor, așa că au făcut o solicitare Primăriei Bistrița.

Solicitarea lor ajunge azi la votul consilierilor local, în ședința extraordinară pe care o vor avea online.

Totuși, la vot nu e supusă solicitarea ..integrală.

Se aprobă reducerea cu 50% în perioada 01.06.2020 – 31.12.2020 a taxelor pentru ocuparea temporară a domeniului public al municipiului Bistrița pentru amplasarea de terase stabilite în Anexa nr.11b la Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistrița nr.73/25.04.2019 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din municipiul Bistrița în anul 2020, cu condiția să nu figureze cu debite restante aferente acestor taxe la data de 01.06.2020” se arată în proiectul de pe masa consilierilor.

Proiectul aparține viceptrimarului Cristian Niculae.

Cristian Niculae sare la liberali: Guvernul PNL este departe de antreprenori și nu înțelege mediul de afaceri!

Totuși, în raportul întocmit de direcția economică din cadrul Primăriei, se menționează că NU se pot acorda subvenții.

Proiectului de hotărâre pentru acordarea unor facilități privind anumite taxe locale stabilite pentru ocuparea temporară a domeniului public al municipiului Bistrița, inițiat de Viceprimar Cristian Marius Niculae, nu poate fi susținut de către serviciile de specialitate din cadrul primăriei, neavând bază legală” se arată în raport.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?