20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Cristian Niculae sare la liberali: Guvernul PNL este departe de antreprenori și nu înțelege mediul de afaceri!

Guvernul PNL este departe de antreprenori și nu înțelege mediul de afaceri – avertizează viceprimarul Cristian Niculae. Acesta este nemulțumit de faptul că nu a primit încă răspuns la intenția de a reduce taxele locale pentru terasele din centru.

Intentia mea de a oferi sprijin imediat antreprenorilor bistrițeni – prin reducerea taxelor locale pentru terasele de pe domeniul public – este blocată de lipsa de reacție a guvernului PNL!”, avertizează viceprimarul Cristian Niculae.

Acesta a transmis un memoriu primului ministru în data de 7 mai. Solicita crearea cadrului legal necesar pentru reducere taxei locale de ocupare a domeniului public. Memoriul se referea la comercianții care au terase pe domeniul public. 

Această completare legislativă este necesară. Pentru că, în prezent, cadrul legal permite modificări de taxe locale cu aplicarea lor doar din anul următor. Până la această dată, nu am primit niciun răspuns. Deși se discută de redeschiderea teraselor începând cu data de 1 iunie”, a explicat Cristian Niculae.

Se dorește o reducere a taxelor locale cu 50%

Viceprimarul a mai precizat că a realizat un proiect de hotărâre pentru reducerea taxelor locale de ocupare a domeniului public. Este vorba despre o reducere cu 50%. Proiectul este pregătit pentru a fi supus adoptării în Consiliul Local.

Antreprenorii bistrițeni sunt afectați ACUM de întreruperea activității cauzate de pandemia Covid-19. Redeschiderea teraselor se va face cu menținerea măsurilor de distanțare socială impuse. Este clar că agenții economici nu vor putea folosi spațiul teraselor în mod eficient. Veniturile lor vor fi diminuate de aceste măsuri de protecție. Mai mult decât atât, în acest an greu, evenimentele cultural-artistice și sociale, care însuflețeau Centru Istoric al Bistriței, sunt anulate”, a mai argumentat Cristian Niculae.

Viceprimarul susține că ajutorul de care au nevoie antreprenorii bistrițeni trebuie să vină imediat, pentru sezonul din acest an.

În această conjunctură tristă, guvernul PNL alege să paseze permanent responsabilitatea luării acestei decizii, plimbând-o de la un minister la altul. Din birouri este greu să înțelegi nevoile oamenilor. Ieșiți în stradă stimați guvernanți, vorbiți cu oamenii și încercați să-i înțelegeți și să acționați ACUM.

Fac apel, pe această cale, la toate partidele politice din Bistrița, care au reprezentanți în guvern, să facă presiuni imediate, pentru ca această modificare legislativă să fie adoptată în cel mai scurt timp. Avem nevoie de implicare și acțiune ASTĂZI, nu anul viitor!”, conchide Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.