Direcția Silvică scoate cabane la vânzare! CARE e situația cu preferata lui Ceaușescu:

0
8700

Mai multe cabane sunt scoase la licitație de Direcția Silvică Bistrița-Năsăud. Luni se va da anunțul pentru celelalte rămase pe listă, după ce au reușit să vândă una dintre cele licitate. Cabana lui Ceaușesu, de la Dealul Negru e… în așteptare:

Din cauză că Statul are tot mai puține păduri și a retrocedărilor către Ocoalele Silvice, Romsilva scoate la licitații mai multe proprietăți.

În județul nostru, Direcția Silvică a scos la licitație, încă de câteva luni, mai multe cabane.

„La prima licitație nu s-a prezentat nimeni. Apoi am mai scăzut prețul cu 20 la sută. Dar pentru fiecare licitație e o întreagă procedură ce trebuie urmată”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Gheorghe Ivan, șeful Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

Luni se va reactiva anunțul de vânzare al cabanelor.

Am reușit să vindem cabana de la Valea Largă. Cea de pe Valea Jelnei e aici, aproape, cum intri pe vale, în stânga. E un loc frumos. Cele de la Cușma, noi le-am evaluat și separat. Dar le vindem împreună deoarece sunt în aceeași curte. Una dintre ele e veche, în stare avansată de degradare, dar se poate reamenaja. E din lemn și poate fi refăcută. Cealaltă, e o cabană nouă, dar nefinalizată. E doar în roșu și cu geaamuri puse. La parter are un living, bucătărie și baie și sus are patru dormitoare și două băi. Zona e frumoasă. Luni vom reactiva anunțul”, a mai explicat Gheorghe Ivan.

În ceea ce privește Cabana lui Ceaușescu, de la Dealul Negru, aceasta poate primi turiști. Anul trecut s-au alocat fonduri pentru reabilitarea ei.

Cabana de vânătoare preferată de Ceaușescu, situată în pădurea cu cea mai mare comasare de urși din Europa va fi reabilitată

Din nefericire însă, nimeni nu a fost interesat de lucrări.

„În corpul A se poate caza. Acela e reabilitat la nivel de top. Corpul B nu se poate folosi pentru cazare. Anul trecut au fost alocate fonduri pentru reabilitarea corpului C. Am făcut licitație pentru atribuire lucrărilor, dar nu a venit nimeni cu nicio ofertă. Ei, anul acesta, din cauza pandemiei, nu s-au mai alocat fonduri.  Așa că așteptăm. Sperăm după ce trece toată situația asta să se aloce fonduri și să putem amenaja și corpul C”, a explicat șeful Direcției Silvice.

Cabana Aluneasa, în schimb, a avut noroc. În luna mai 2019, se anunța intenția de a o reabilita.

Ministrul de externe și reprezentanți ruși, la inaugurarea unei cabane, în județ !?!

„Din fericire, pentru această cabană, contractul s-a încheiat anul trecut. Lucrările vor dura doi ani de zile. Chiar zilele trecute am fost pe acolo. E în proces de reabilitare”, a mai subliniat Gheorghe Ivan.

Conducerea direcției mai are câteva planuri, pe viitor, așteptând trecerea pandemiei pentru a face „mutările” necesare.