13.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Cristian Niculae: Mă bucur să văd că mesajele transmise de mine ajung la politicieni! Îl aștept pe Simionca la o discuție

Problema scutirii pațiale sau integrale, a ptronilor de localuri, a taxei pentru terase e încă un subiect fierbinte. Deputatul PMP a atins și el acest subiect, iar viceprimarul i-a dat replica. ”Mă bucur să văd că mesajele transmise de mine ajung la politicieni. Îl invit pe domnul SImionca la o discuție!” a transmis Cristian Niculae.

Starea de urgență provocată de pandemia de coronavirus a afectat serios domeniul economic. Intrarea în starea de alertă a adus însă unele libertăți, iar unii antreprenori și-au putut relua activitate.

Terasele au fost ”salvarea” localurilor, dar totodată și un cost enorm pe care unii patroni, după perioada de pauză, nu și-au mai permis să îl plătească. Decât cu eforturi colosale.

În ajutorarea lor, viceprimarul Cristian Niculae a făcut un prim apel, încă înainte de ieșirea din starea de urgență. Acesta a solicitat atât autorităților naționale, dar a făcut și un proiect prezentat în Consiliul Local, de scutire a 50 la sută din taxa de închiriere a domeniului public.

Proiect pentru susținerea antreprenorilor bistrițeni! CE-i așteaptă pe deținătorii de localuri de pe Pietonal:

De la nivel înalt nu s-a dat niciun semn, dar viceprimarul a continuat cu proiectul, în ședința de Consiliu Local.

Patronii de terase de pe Pietonal cer ajutorul Primăriei Bistrița! Ce cer ei și ce vor vota consilierii

Totuși, neexistând bază legală de reducere a taxelor, nu s-a rezolvat nimic în cadrul ședinței.

Au discutat, s-au certat și n-au rezolvat nimic! Patronii de pe Pietonal, lăsați cu ochii-n soare!

Ieri, deputatul bistrițean din partea PMP, Ionuț Simionca, a ”ieșit” în spațul public cu o solicitare, către administrația locală, de a ajuta deținătorii de localuri de pe Pietonal.

Viceprimarul Cristian Niculae i-a dat replica, ținând să clarifice unele aspecte dar și să lanseze o invitație.

În cursul zilei de astăzi (n.r. 25 iunie), am văzut că a apărut în diverse medii mesajul candidatului PMP la primăria Bistrița Ionuț Simionca, legat de sprijinirea antreprenorilor bistrițeni prin scutirea acestora de la plata taxei de ocupare a domeniului public. Am observat însă că mesajul este confuz și presărat cu câteva inexactități. Amintesc că am pregătit o Hotărâre de Consiliu Local cu scopul de a reduce taxa de ocupare a domeniului public având ca beneficiari antreprenorii ce dețin terase care sunt amplasate pe domeniul public. De asemenea doresc să clarific că o astfel de măsură este nevoie să fie aplicată de la încetarea stării de urgență, cel puțin până la sfârșitul anului 2020 și nu pe durata stării de urgență încheiată în 15 mai, dată până la care tot sectorul HoReCa a fost închis și nu s-au plătit astfel de taxe. Cu toate acestea, mă bucur să văd că mesajele transmise de către mine către politicienii locali nu au rămas fără ecou. În acest sens, astăzi (n.r 25 iunie), i-am adresat o invitație domnului Ionuț Simionca pentru a avea o discuție și a-i explica în detaliu despre modul în care se poate implica în crearea cadrului legislativ necesar adoptării unei astfel de hotărâri. Sper să dea curs acestei invitații și astfel să arate că îi pasă cu adevărat de problemele și dificultățile cu care se confruntă mediul local de afaceri” a replicat ieri, tot în mediul online, viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: