15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Au discutat, s-au certat și n-au rezolvat nimic! Patronii de pe Pietonal, lăsați cu ochii-n soare!

Consilierii locali au discutat și s-au certat pe tema taxei pentru terasele de pe Pietonal. Timpul a trecut și nu s-a stabilit nimic. Patronii au rămas cu solicitările făcute și cu ochii-n soare.

Pe ”masa” consilierilor locali, se afla ieri un proiect de reducere a taxei pentru domeniul public ocupat de terase.

Proiectul inițiat de viceprimarul Cristian Niculae presupunea reducerea taxei cu 50 la sută, până la finalul anului 2020. La proiect era atașată și solicitarea patronilor de localuri de pe pietonal.

Totuși, comisia economică nu-și dăduse avizul, pe motiv că nu ar exista cadru legal pentru o astfel de scutire de la plata integrală a taxei.

Patronii de terase de pe Pietonal cer ajutorul Primăriei Bistrița! Ce cer ei și ce vor vota consilierii

În cadrul ședinței, viceprimarul și-a retras proiectul de pe ordinea de zi,  invocând că îl retrage deoarece guvernul nu a venit încă cu legislația concretă ca să lase consiliile locale să decidă.

proiect pentru taxa teraselor

După ce și-a retras proiectul, liberalii au venit cu o altă propunere.

Consilierii municipali ai PNL prin vocea colegului Ioan Peteleu, au venit cu propunerea ca taxa pentru ocuparea temporară a domeniului public pentru perioada 1 Iunie 2020 – 31 Decembrie 2020 să fie subvenționată din banii bugetului local cu un procent de 50 la sută din valoarea stabilită inițial” a explicat Lucian Sărmășan.

Discuțiile au fost multe, dar ideea nu a fost acceptată și nu s-a dat votul.

Am propus să se meargă pe varianta de subvenționare. Exact ca la salubritate. Au fost discuții multe pe marginea acestui subiect. Și propunerea nu a fost acceptată, invocându-se falptul că pentru subvenționare trebuie calcule, de unde să se ia banii, etc” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, consilierul liberal Lucian Sărmășan.

Astfel, patronii localurilor de pe Pietonal au rămas cu solicitarea făcută și cu ochii-n soare.

Ședința poate fi urmărită integral AICI:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZDTzKURwrjk” /]

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: