16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Au discutat, s-au certat și n-au rezolvat nimic! Patronii de pe Pietonal, lăsați cu ochii-n soare!

Consilierii locali au discutat și s-au certat pe tema taxei pentru terasele de pe Pietonal. Timpul a trecut și nu s-a stabilit nimic. Patronii au rămas cu solicitările făcute și cu ochii-n soare.

Pe ”masa” consilierilor locali, se afla ieri un proiect de reducere a taxei pentru domeniul public ocupat de terase.

Proiectul inițiat de viceprimarul Cristian Niculae presupunea reducerea taxei cu 50 la sută, până la finalul anului 2020. La proiect era atașată și solicitarea patronilor de localuri de pe pietonal.

Totuși, comisia economică nu-și dăduse avizul, pe motiv că nu ar exista cadru legal pentru o astfel de scutire de la plata integrală a taxei.

Patronii de terase de pe Pietonal cer ajutorul Primăriei Bistrița! Ce cer ei și ce vor vota consilierii

În cadrul ședinței, viceprimarul și-a retras proiectul de pe ordinea de zi,  invocând că îl retrage deoarece guvernul nu a venit încă cu legislația concretă ca să lase consiliile locale să decidă.

proiect pentru taxa teraselor

După ce și-a retras proiectul, liberalii au venit cu o altă propunere.

Consilierii municipali ai PNL prin vocea colegului Ioan Peteleu, au venit cu propunerea ca taxa pentru ocuparea temporară a domeniului public pentru perioada 1 Iunie 2020 – 31 Decembrie 2020 să fie subvenționată din banii bugetului local cu un procent de 50 la sută din valoarea stabilită inițial” a explicat Lucian Sărmășan.

Discuțiile au fost multe, dar ideea nu a fost acceptată și nu s-a dat votul.

Am propus să se meargă pe varianta de subvenționare. Exact ca la salubritate. Au fost discuții multe pe marginea acestui subiect. Și propunerea nu a fost acceptată, invocându-se falptul că pentru subvenționare trebuie calcule, de unde să se ia banii, etc” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, consilierul liberal Lucian Sărmășan.

Astfel, patronii localurilor de pe Pietonal au rămas cu solicitarea făcută și cu ochii-n soare.

Ședința poate fi urmărită integral AICI:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZDTzKURwrjk” /]

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.