7.9 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile

Guvernul se pregătește să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile. Practic aceasta este a patra lună de stare de alertă. Nu se va renunța la restricțiile valabile până acum.

Starea de alertă se va prelungi, cel mai probabil, pentru încă 30 de zile. Un proiect în acest sens va fi dezbătut astăzi de către Guvern.

Printre măsurile aflate momentan în vigoare se numără obligativitatea purtării măștii inclusiv în spațiile deschise aglomerate, în piețe, stații de autobuz, gări și autogări și chiar parcuri dacă sunt aglomerate. Măsurile au fost luate inclusiv în județul nostru.

Organizatorii de evenimente sunt obligați să pună la dispoziția participanților măști de protecție. La terase, dar și la spectacole este obligatorie o distanțare între mese și scaune. La mesele de la terase nu pot să se așeze mai mult de 4 persoane, decât dacă sunt parte a aceleiași familii.

Potrivit primului ministru Ludovic Orban nu vor fi instaurate alte restricții, autoritățile centrale așteptându-se la o stagnare a cazurilor de Covid-19 în perioada următoare.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: