14.1 C
Bistrița
luni, iunie 14, 2021

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile

Guvernul se pregătește să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile. Practic aceasta este a patra lună de stare de alertă. Nu se va renunța la restricțiile valabile până acum.

Starea de alertă se va prelungi, cel mai probabil, pentru încă 30 de zile. Un proiect în acest sens va fi dezbătut astăzi de către Guvern.

Printre măsurile aflate momentan în vigoare se numără obligativitatea purtării măștii inclusiv în spațiile deschise aglomerate, în piețe, stații de autobuz, gări și autogări și chiar parcuri dacă sunt aglomerate. Măsurile au fost luate inclusiv în județul nostru.

Organizatorii de evenimente sunt obligați să pună la dispoziția participanților măști de protecție. La terase, dar și la spectacole este obligatorie o distanțare între mese și scaune. La mesele de la terase nu pot să se așeze mai mult de 4 persoane, decât dacă sunt parte a aceleiași familii.

Potrivit primului ministru Ludovic Orban nu vor fi instaurate alte restricții, autoritățile centrale așteptându-se la o stagnare a cazurilor de Covid-19 în perioada următoare.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...