16.2 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Scenarii ROȘII și GALBENE pentru diferite școli și grădinițe din județ

Unitățile de învățământ își desfășoară activitatea în funcție de numărul de cazuri de COVID 19 de la nivelul comunei sau orașului în care este. Pe lângă aceasta, se ține cont și de numărul de cazuri depistate efectiv la unitatea respectivă de învățământ. S-au emis noi scenarii:

Dat fiind contextul pandemic, unitățile de învățământ își desfășoară activitatea în trei scenarii: verde- la clasă, galben- parțial la clasă, parțial acasă, și roșu- exclusiv online.

Aceste scenarii se aplică în funcție de doi factori:

  • numărul de cazuri covid 19 depistate la nivelul unității respective de învățământ
  • incidența cazurilor covid 19, în ultimele 14 zile, la nivelul comunei sau orașului în care e amplasată unitatea de învățământ

Situația privind incidența cazurilor la mia de locuitori, în județul nostru, e următoarea:

În urma analizei incidenței, dar și a cazurilor individuale de la diferite unități de învățământ, s-a decis:

  1. Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: Budacu de Jos, Galații Bistriței, Năsăud
    • Școala gimnazială Silivașu de Câmpie, preșcolari și elevi, până la data de 06.11.2020;
    • Școala gimnazială Uriu, clasele gimnaziale, până la data de 11.11.2020;
    • Școala gimnazială Miceștii de Câmpie, învățământ gimnazial, primar și preșcolar, până la data de 13.11.2020;
  2. Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Milaș, Sânmihaiu de Câmpie, Ciceu Giurgești și uat-urile pentru care au fost adoptate hotărâri de către CJSU,  cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).).

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: