21.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Profesorul bătăuș de la Șanț nu face închisoare, însă nu se mai poate apropia de catedra 3 ani

Judecătoria Năsăud a venit cu prima sentință în cazul profesorului bătăuș de la Șanț, recunoscut că-și altoiește elevii. Acesta nu va face închisoare nici de această dată pentru faptele sale, însă nu mai are voie să se atingă de catedră preț de 3 ani.

Faptele pentru care a fost judecat Vasile Maternik s-au petrecut în 2017 și în 2019. În 2018, profesorul era trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce în 2017 bătea un copil de 11 ani și o adolescentă de 13 ani, în aceeași zi.

În timp ce își aștepta sentința pentru faptele sale, în 2019, profesorul o comite din nou și trage de păr o copilă de la Școala Generală „Enea Grapini”, în timpul orelor. Mai mult, acesta rupe și catalogul școlii într-un execes de furie.

Judecătorii de la Năsăud au decis să-l judece într-un singur dosar pentru toate aceste fapte. Acesta a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, la o amendă de 1.900 de lei pentru infracțiunea de distrugere (distrugerea catalogului de la școală) și la interzicerea prezentării la catedră preț de trei ani.

De asemenea, Vasile Maternic trebuie să le dea, sub formă de daune morale, câte 2000 de lei copiilor pe care i-a agresat. Sentința nu este una definitivă, putând fi atacată.

Mai multe despre isprăvile profesorului bătăuș puteți citi în materialele de mai jos:

Copilă din Șanț, trasă de păr de profesorul bătăuș. Acesta a comis-o în timp ce-și aștepta sentința pentru fapte similare

Profesorul din Șanț, față în față cu judecătorii pentru alt incident cu elevii. Acesta ar fi distrus și bunuri ale școlii

Avocatul Poporului cere interzicerea la catedră a profesorului bătăuș de la Șanț

VIDEO Reacția incredibilă a profesorului bătăuș de la Șanț: „Nu aș zice că i-am bătut, i-am muștruluit”

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: