-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

De vânzare pe OLX: Castelul din Chiochiș, sub prețul unui apartament decent în Cluj

Castelul de vânătoare al conților de Wesselenyi, din Chiochiș, a fost scos la vânzare pe OLX, chiar în ziua de Crăciun. Cel care-l vinde acceptă și schimb cu un imobil în Cluj. La prețul la care e pus la vânzare, nu-i ajunge nici măcar de un apartament decent în orașul-metropolă.

În ziua de Crăciun, pe OLX, a apărut un nou imobil scos la vânzare. Sub titlul de ”Conac 1761 Chiochiș”, clădirea este de fapt fostul castel de vânătoare al Conților de Wesselenyi.

Conacul a fost ridicat în cinstea Baronesei de Daniel având o suprafață utilă de 967 metri pătrați, cu un subsol de 489 metri pătrați.

Clădirea în formă de „L” a suferit nenumărate modificări, în urma cărora ornamentele originale au dispărut. Arcadele de odinioară sunt încă parțial vizibile pe partea dinspre curte, celelalte părți ale acestora fiind înzidite, cât și stâlpii de odinioară. Fațada principală a părții dinspre vest este probabil rezultatul unei lucrări de construcție de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Clădirea a devenit destul de rapid proprietatea statului Ungar, apoi în 1888 în incinta acestuia a funcționat Biroul de Carte Funciară, după care castelul a găzduit Tribunalul Districtual.

La un moment dat, într-o parte a clădirii funcționa un han, iar în cealalaltă parte erau locuințe. A fost chiar și clădire a CAP.

Primăria Chiochiș a dorit să achiziționeze castelul, dar atunci nu avea la dispoziție cei ”50.000 de lei pe care-i cere proprietarul”.

Castelul de la Chiochiș apare pe lista cu monumente istorice din județul nostru.

Mai multe despre castel și familia Wesselenyi puteți citi AICI.

Vizita la acest castel a fost catalogat de mulți turiști ca fiind ”cel mai trist moment al excursiei noastre, şi nu pentru faptul că este abandonat, ci mai mult, oamenilor nu le pasă de el, ba mai mult l-au şi deteriorat, l-au umilit.

Acum, scos la vânzare pe OLX, proprietarul cere 115.000 de euro. Ba chiar acceptă și schimb cu un imobil în Cluj.

La o simplă privire, tot pe OLX, la prețul acesta NU găsește nici măcar un apartament cu două camere, într-o zonă decentă în Cluj. Iar de apartamente nou construite…nici nu se poate vorbi, chiar dacă sunt la periferia orașului -metropolă.

De la momentul postării anunțului, 1.233 de persoane s-au uitat peste anunț.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: