12 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

TOP preferințe 2021: Ce colegii și licee preferă elevii de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud

Un studiu realizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud ne dezvăluie care sunt preferințele elevilor de clasa a VIII-a din județ, atunci cînd este vorba de alegerea colegiului pe care îl vor urma. Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar online la care au răspuns 1146 elevi. TOP preferințe:

Studiul publicat recent pe site-ul CJRAE BN referitor la orientarea școlară a elevilor din clasele a VIII-a dezvăluie câteva detalii interesante.

Studiul realizat în luna noiembrie 2020 se bazează pe răspunsurile primite la un chestionar on-line, distribuit şcolilor din judeţ, la care au răspuns un număr de 1146 elevi.

Preferințele elevilor s-au distribuit astfel:

  • opţiuni pentru licee din judeţ: 921 (80.36%);
  • opțiuni pentru învățământul profesional din județ: 134 (11.69%);
  • opţiuni pentru licee și școli profesionale din alt judeţ: 40 (3.49%);
  • categoria nehotărâți/altceva: 51 (4.45%).

În ceea ce priveşte opţiunile elevilor se remarcă faptul că 84% dintre aceştia intenţionează să-şi continue studiile într-o formă de învăţământ liceal.

Elevii din județ s-ar orienta fie spre un colegiu din judeţ, fie într-o specializare restrânsă din afara judeţului. Este cazul liceelor militare, teologice sau de servicii.

Procentul celor care aleg unități de învățământ din afara judeţului (3.49%) este în ușoară creștere față de anul precedent – se mai precizează în studiul respectiv. 

În schimb, învățământul profesional este atractiv doar pentru 12% dintre absolvenți. Este un procent în scădere față de anul trecut.

Cei mai mulți elevi ar opta pentru specializările Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița. 

Pe locul II în preferințele elevilor se clasează Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.

În top 5 se regăsesc, în ordine, și C.N. George Coșbuc, Năsăud, Liceul Toretic ,,Solomon Haliță”, Sângeorz-Băi și Liceul Teoretic ,,Radu Petrescu”, Prundu-Bârgăului.

Foto deschidere @ Arhivă / Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: