18.7 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Etapa a II-a de vaccinare începe la Bistrița cel mai devreme luni. Prefectul habar n-are câte centre funcționează în județ

Teoretic, etapa a doua de vaccinare începe astăzi, practic nu mai devreme de luni, cel puțin în Bistrița. Județul nostru va avea doar trei centre de vaccinare pentru această etapă, însă prefectul Stelian Dolha vehiculează 11 centre.

Oficial, etapa a doua de vaccinare începe astăzi. Detalii despre aceasta puteți citi AICI și AICI. Practic, la Bistrița începe cel mai devreme luni, potrivit directorului DSP Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu.

Potrivit acesteia, pentru această etapă au fost aprobate de la București doar două centre, unul dintre ele având două fluxuri. Astfel, se vor face vaccinări la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care are două fluxuri și la Sanovil.

Toți cei care vor fi vaccinați în această etapă vor fi nevoiți să se deplaseze în municipiu pentru vaccinare. Excepție fac centrele rezidențiale, în cazul cărora se va deplasa cineva și vaccinurile vor fi administrate la fața locului. Se vor administra 180 de vaccinuri pe zi, în etapa a doua de vaccinare.

Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany a vorbit și el de vaccinare.

„Etapa doi de vaccinare am pregătit-o foarte minuțios. Am avut ședință organizată la Prefectură, cu primarii din Prundu Bârgăului, Teaca, Năsăud, Maieru, cu directorul spitalului, directorul de la Sanovil. Am stabilit centrele de vaccinare, însă lucrurile nu sunt cum vrem noi… Voiau să lase un singur centru de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență, cu 60 de vaccinuri pe zi alocate. Astăzi (n.r. ieri) în urma mai multor telefoane date de DSP s-au mai aprobat încă două posturi de vaccinare, unul la Clinica Sanovil și încă unul la spital. Vor fi 3 centre de vaccinare pentru etapa a doua”, a explicat aseară, Gabriel Lazany.

Această informație nu pare să fi ajuns la urechile tuturor, prefectul Stelian Dolha declarând pentru propolitica.ro că 11 din cele 13 centre de vaccinare ar fi operaționale pentru această etapă de vaccinare.

Pe de altă parte, potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, care s-a imunizat deja spune că au existat foarte puține reacții adverse.

În momentul de față se administrează încă vaccinuri pentru prima etapă, 120 de vaccinuri zilnic, de luni până duminică, de la 8:00 la 20:00.

După fenomenul Găiești, unde s-a pus problema vaccinării și a persoanelor care nu intră în etapa I de vaccinare pentru a se evita irosirea și aruncarea dozelor de vaccin, Lazany a precizat că a primit o scrisoare în care se spunea că pot fi vaccinate doar persoane incluse în etapa respectivă de vaccinare. La Bistrița, nicio doză de vaccin n-a fost aruncată.

Lipsa de organizare când vine vorba despre administrarea vaccinului se vede foarte bine și în județul nostru, Gabriel Lazany vorbind despre o situație cel puțin ciudată. Astfel, la Năsăud sau la Beclean dacă se termină de vaccinat persoanele incluse în etapa I de vaccinare, centrele sunt lăsate în așteptare, până începe următoarea etapă de vaccinare, nu pot începe etapa următoarea de vaccinare mai repede.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...