13.7 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

LISTA țărilor din care cei ce vin intră în carantină! EXCEPȚIE- dovada vaccinării anti-COVID!

Autoritățile au făcut publică lista țărilor din care cei ce vin au obligația de a sta în carantină 14 zile. Totuși, dacă aceștia dovedesc că s-au vaccinat, scapă de măsura carantinării. AFLĂ detalii:

Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus scade treptat, la nivel național. Într-o continuă dinamică sunt și cazurile la nivel internațional. Astfel, Comitetul pentru Situații de Urgență a reactualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei ce vin din aceste țări, în România, au obligația de a sta 14 zile în carantină.

Totuși, pentru că s-a început campania de vaccinare, cei care vin în România și prezintă dovada vaccinării, sunt EXCEPTAȚI de la măsura carantinării. Chiar dacă au avut contact cu cineva infectat, dacă sunt vaccinați și au trecut 10 zile de la momentul contactului, NU mai sunt obligați să stea în carantină.

În lista cu țările cu risc epidemiologic ridicat se află și Italia, Franța, Germania, Austria și Spania. IESE Regatul Unit al Marii Britanii, astfel că cei ce vin de acolo în România NU mai au pbligația de a sta în carantină, nici de a prezenta teste negativ dee COVID și nici nu e nevoie să prezinte dovada vaccinării.

Lista completă este următoarea:

Textul integral al Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență îl puteți citi AICI:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: