11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

LISTA țărilor din care cei ce vin intră în carantină! EXCEPȚIE- dovada vaccinării anti-COVID!

Autoritățile au făcut publică lista țărilor din care cei ce vin au obligația de a sta în carantină 14 zile. Totuși, dacă aceștia dovedesc că s-au vaccinat, scapă de măsura carantinării. AFLĂ detalii:

Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus scade treptat, la nivel național. Într-o continuă dinamică sunt și cazurile la nivel internațional. Astfel, Comitetul pentru Situații de Urgență a reactualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei ce vin din aceste țări, în România, au obligația de a sta 14 zile în carantină.

Totuși, pentru că s-a început campania de vaccinare, cei care vin în România și prezintă dovada vaccinării, sunt EXCEPTAȚI de la măsura carantinării. Chiar dacă au avut contact cu cineva infectat, dacă sunt vaccinați și au trecut 10 zile de la momentul contactului, NU mai sunt obligați să stea în carantină.

În lista cu țările cu risc epidemiologic ridicat se află și Italia, Franța, Germania, Austria și Spania. IESE Regatul Unit al Marii Britanii, astfel că cei ce vin de acolo în România NU mai au pbligația de a sta în carantină, nici de a prezenta teste negativ dee COVID și nici nu e nevoie să prezinte dovada vaccinării.

Lista completă este următoarea:

Textul integral al Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență îl puteți citi AICI:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...