2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Un incendiu violent a lăsat 9 copilași fără un acoperiș deasupra capului, în plină iarnă

Un incendiu violent, într-o zonă greu accesibilă și fără hidranți în apropiere, a avut loc în Viile Tecii. Nouă copilași au rămas fără un acoperiș deasupra capului, după ce cele două case în care locuiau s-au aprins de la o scânteie ce a sărit dintr-o sobă.

Un apel la 112 anunța un incendiu ce a izbucnit la o casă de locuit din Viile Tecii. Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și de la Detașamentul de pompieri Bistrița au fost trimise la locul intervenției.

Cînd au ajuns, au văzut flăcările de la depărtare, iar incendiul cuprinsese acoperișurile a două case învecinate.

Zona era una greu accesibilă pentru echipaje, iar hidranții erau la 3 kilometrii distanță.

Nu au fost victime, dar nouă copilașii și părinții lor au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în plină iarnă.

Incendiul se manifesta violent, ardere generalizată, cu flacara deschisa ce putea fi observata de la câțiva kilometri distanță. Incendiul cuprinse acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de cca. 50 mp, respectiv 80 mp. Din fericire, persoanele care locuiau în cele două case (șase copii și doi adulți într-o locuință, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casă) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de față, sunt la rude, în cele trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile. Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și Detașamentul de pompieri Bistrița, alături de SVSU Teaca au realizat mai multe dispozitive de intervenție pana la locul incendiului. Casele sunt în zonă greu accesibilă autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizată din sat (aproximativ 3 km de locul intervenției). Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor două imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar / o scânteie de la o sobă neprotejată față de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile)” transmit reprezentanții ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...