8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO – Niculae: Renunț la orice funcție politică, pentru a nu politiza ADI Deșeuri

Cristian Niculae, fostul viceprimar al Bistriței, a câștigat concursul pentru șefia ADI Deșeuri. În cadrul unei conferințe a anunțat că își dă demisia din orice funcție politică pentru a nu politiza ADI Deșeuri. „Vă dați seama că eu trebuie să vorbesc cu toți primarii, indiferent de culoarea politică”, a declarat Niculae.

Fostul viceprimar al Bistriței, Cristian Niculae, a devenit director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud, în urma unui concurs.

Acesta a susținut azi o conferință de presă prin care a anunțat că renunță la funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Bistrița și la locul din Consiliul Local Bistrița.

După funcția de consilier îmi pare rău, pentru că am făcut multe și aș mai fi putut face. Aș fi putut fi o voce. Dar nu e normal să cert administrația orașului și apoi să mă întâlnesc cu ea la altă masă și să lucrăm împreună. Dar oricum, aș fi fost în incompatibilitate. Iar din funcția de președinte al PSD Bistrița îmi dau demisia pentru că nu vreau să politizez ADI Deșeuri. Eu trebuie să colaborez cu toți primarii, indiferent de culoarea politică. Așa că nu mă pot duce la ei ca și președinte al organizației municipale a PSD. Rămân social-democrat, dar momentan renunț la orice funcție sau plan politic. Fac asta pentru a nu exista niciun fel de umbră de politizare a gestionării deșeurilor”, a declarat Cristian Niculae.

Acesta a explicat totodată că nu au fost presiuni politice pentru a refuza funcția de președinte al PSD Bistrița.

Nou director executiv al ADI Deșeuri a explicat că își va face cunoscut planul de management în curând, dar a dezvăluit că una dintre cele mai stringente probleme e reciclarea.

Noi reciclăm undeva la 11,3%, în ideea în care norma europeană este de 50%. La atât ar fi trebuit să ajungem până în 2020. Deci asta va fi una dintre prioritățile mele”, a mai spus Cristian Niculae.

Întrebat dacă, propune în ADI Deșeuri ca ponderea Bistriței la vot să fie mai mare, Niculae a răspuns: „Nu voi face această propunere, eu am fost fidel liniei partidului. Practic în ADI nici nu este rolul meu să propun. Când s-a constituit ADI Deșeuri s-a decis, iar eu ca director executiv nu pot să decid structura de vot. Avem peste 40 de primării PSD în ADI și este foarte clar că majoritatea este deținută de reprezentanții PSD, dar vrem să depolitizăm această structură și nu cred că va fi rolul meu de a spune care cum să voteze. De obicei primarii sunt reprezentanții în AGA ADI. Credeți că ei nu își doresc să îmbunătățească aceste servicii? Sunt convins că, dacă voi veni cu un set de măsuri, vor vota și vor fi de acord cu ele”.

Declarația sa integrală o puteți asculta aici:

[arve url=”https://youtu.be/7gIrUDjZ63E” loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: