13.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Bărbatul care a amenințat că aruncă BCR-ul în aer, în stare gravă, la spital

Bistrița a fost în alertă ieri, după ce un apel la 112 anunța că o bombă urmează să explodeze în sediul BCR. Informația s-a dovedit însă a fi falsă. Cel care a apelat 112 a fost prins aseară de polițiști. Bărbatul de 38 de ani era drogat și polițiștii l-au dus direct la spital. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit și în prezent e internat în secția ATI.

Un apel la 112 a blocat ieri tot centrul Bistriței, cu puțin înainte de ora 14.00, după ce un individ a anunțat că a plasat o bombă în sediul BCR, iar aceasta va exploda la ora 14.30.

Imediat, toate instituțiile și localurile din zonă au fost evacuate, iar zona a fost delimitată și împânzită de echipajele de intervenție. După ce clădirea a fost verificată „la sânge”, s-a constatat că alarma este una falsă, iar toată lumea s-a întors la muncă și circulația s-a reluat în zona Prefecturii, după mai bine de o oră și jumătate în care nimeni nu a putut trece.

Echipele SRI au descoperit imediat cine e apelantul, așa că polițiștii au pornit pe urmele lui.

Horațiu P., autorul apelului care anunța amplasarea bombei la BCR, a fost prins aseară, în jurul orei 19.00. Câteva ore mai devreme, respectiv în jurul orei 16.00, ar fi furat și un telefon mobil din incinta unui magazin din mall, dar ar fi sustras și autoturismul unui cunoscut de-al său.

Când l-au găsit oamenii legii, bărbatul de 38 de ani era sub influența drogurilor și a alcoolului, o combinație periculoasă, care i-a indus o stare de extremă agitație.

Văzând starea în care se afla, polițiștii l-au dus imediat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unde a fost internat, și unde se află și în prezent, fiind în comă, după ce ar fi intrat în sevraj.

Bărbatul de 38 de ani este internat pe secția Anestezie Terapie Intensivă. Nu este conștient și este agitat psiho-motor, dar este stabil hemodinamic”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Florin Lazăr.

Se pare că Horațiu P. ar fi aceeași persoană amendată în martie 2020, după ce ar fi anunțat că în Selgros are loc un jaf armat.

Tot anul trecut, dar în octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a cerut ca Horațiu P. să fie adus la audieri pentru un dosar penal din 2019, în care era cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și de furt.

În noiembrie 2020, Judecătoria Bistrița admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa și „dispune luarea faţă de inculpatul P.H.-A., a măsurii de siguranţă a internării medicale nevoluntare provizorii într-o unitate specializată de asistenţă medicală până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture stare de pericol pentru societate.

Bistrițeanul, care se afla deja internat la un Spital de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă, a contestat însă decizia Judecătoriei Bistrița. Tribunalul anulează decizia instanței și îl obligă „la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

Horațiu P. este absolvent al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, iar facultatea a făcut-o la Cluj, la Facultatea de Medicină Veterninară (USAMV), fiind medic veterinar așadar.

Foștii colegi susțin că a fost un elev/student silitor, învățând chiar foarte bine.

Mai multe informații găsiți în articolele de mai jos:

FOTO/VIDEO: ALERTĂ în centrul Bistriței! Amenințare cu BOMBA la sediul BCR!

SURSE: Bărbatul ce a amenințat că aruncă-n aer BCR-ul, prins! Acesta ar mai fi pus autoritățile în alertă și anul trecut

Jaf armat la Selgros – o glumă „bună de plată”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: