-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

SURSE: Bărbatul ce a amenințat că aruncă-n aer BCR-ul, prins! Acesta ar mai fi pus autoritățile în alertă și anul trecut

Un apel la 112 anunța că o bombă va exploda în sediul BCR din centrul Bistriței, ieri, în jurul orei 14.30. Aseară, apelantul a fost găsit de oamenii legii. Acesta ar fi fost sub influența drogurilor. Mai mult, ar mai fi pus autoritățile pe jar și anul trecut.

Zeci de echipaje de intervenție, de la pirotehniști, echipe SRI, polițiști, polițiști locali și angajați ISU BN au împânzit ieri centrul Bistriței. Un apel la 112, puțin înainte de ora 14.00, anunța că în sediul BCR se află o bombă care se va detona la ora 14.30.

După aproape două ore de puricat sediul băncii, s-a stabilit că informația nu era adevărată.

Mai multe informații, dar și imagini foto și video, aici:

FOTO/VIDEO: ALERTĂ în centrul Bistriței! Amenințare cu BOMBA la sediul BCR!

Încă de când ”puricau” sediul băncii, apelantul a fost identificat. Urma doar ca oamenii legii să-l și găsească.

Conform surselor Bistrițeanul.ro, bărbatul a fost găsit aseară, în jurul orei 19.00.

Acesta lucrează în cadrul unui cabinet veterinar și la momentul găsirii sale s-ar fi aflat sub influența drogurilor.

Tot conform surselor Bistrițeanul.ro, bărbatul nu ar fi la prima acțiune de acest gen. Ci acesta ar fi autorului alertei de jaf cu armat de la Selgros, din luna martie 2020.

Jaf armat la Selgros – o glumă „bună de plată”

Totodată, bărbatul s-ar părea să aibă ceva probleme psihice, fiind chiar internat pe Someșului pentru o perioadă de timp.

UPDATE 09.10

În urmă cu puțin timp, reprezentanții IPJ BN au oferit informații privind persoana care a anunțat prin 112 că la sediul BCR se află o bombă.

”Persoana bănuită de alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție a fost identificată de polițiștii bistrițeni: este vorba despre un bistrițean de 38 de ani. Investigațiile au fost continuate în cadrul unui dosar penal deschis de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțele Periculoase, în care a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară. La percheziție, bărbatul a devenit agitat și a fost testat cu aparatul DrugTest. Rezultatul testării a fost pozitiv și a fost transportat la spital, unde a rămas internat. Tot în cadrul cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul în cauză ar fi sustras în cursul zilei de ieri un telefon mobil dintr-un magazin de profil din Bistrița. De asemenea, este bănuit că i-ar fi luat fără încuviințare unui cunoscut autoturismul, pe care l-ar fi condus pe raza municipiului Bistrița. Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.