12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

IMPRESIONANT: Asociația Anisia vrea să strângă bani să-i cumpere lui Mihai un scaun cu rotile mai bun

Pe Mihai l-am întâlnit într-un spital din Cluj, mergeam amândoi la recuperare. Am aflat că era sportiv, într-o zi după o tură cu bicicleta prin pădure a căzut. Atunci și-a rupt coloana vertebrală. Dar nu s-a dat bătut. Muncește și ar vrea să participe în continuare la evenimente sportive. Chiar și dintr-un cărucior cu rotile…”, ne-a povestit Paul Sărmășan, de la Asociația Anisia.

Impresionați de voința lui Mihai, bistrițenii de la Asociația Anisia s-au gândit că merită să-i dea o mână de ajutor. „Merită un cărucior mai bun. Și vom face tot posibilul să strângem bani să-i cumpărăm unul mai bun…”, ne-a povestit Paul Sărmășan.

Tânărul Paul Sărmășan se ocupă de sprijinirea oamenilor cu dizabilități, derulând o serie de proiecte prin Asociația Anisia, încă din 2019: 

FOTO/VIDEO. Emoţionant: Prietenii şi colegii de muncă vor să-i ofere o proteză nouă, de Crăciun

De când a început pandemia, și activitățile derulate de Asociația Anisia au luat o pauză. Dar acum, încercând să profite de relaxare – voluntarii asociației vor să reia proiectele. 

Primul eveniment de anvergură se va întâmpla pe 1 august, la pensiunea Poiana Corbilor din Livezile. 

Ne dorim să iasă un eveniment foarte frumos, pentru toate persoanele cu dizabilități – și copii și adulți. Vom pune la punct multe activități de agrement. Este prima ediție, dar vrem să organizăm Cupa Anisia la pescuit sportiv pentru persoanele cu dizabilități. Va exista și o licitație de picturi și de creații handmade. Iar artistul muzician Alen Clay David a acceptat să ne ajute cu un concert caritabil”, a mai explicat Paul Sărmășan. 

Pentru a strânge fondurile necesare pentru scaunul cu rotile, cei de la Asociația Anisia au pregătit întreceri sportive, demonstrații de tir cu arcul, badminton și alte sporturi practicabile de persoanele cu dizabilități. 

Noi vom fi acolo, pregătiți să ne întâmpinăm oaspeții încă de la orele 8 dimineață. Îi așteptăm pe toți cei care vor să se distreze în aer liber, dar și să facă o faptă bună. Faptul că avem o deficiență nu înseamnă că suntem mai slabi decât ceilalți… Poate tragem un semnal de alarmă și pentru autorități…”, a mai precizat Paul Sărmășan.

„E ușor să te cuprindă sentimentul de neputință și să cazi în apatie…”

Abilitățile, chiar și sociale, cognitive sau emoționale, sunt ca mușchii. Dacă nu îi antrenezi, nu vei fi capabil. E ușor să te cuprindă sentimentul de neputință, să îți pierzi inerția și să cazi în apatie. Antrenează-ți abilitățile zilnic! Totuși de multe ori contează mult sprijinul comunității, familiei, prietenilor, al grupului de pasionați”, afirmă Mihai DF.

Evenimentul din 1 august mizează pe strângerea de fonduri pentru achiziția unui scaun rulant activ și ușor – adaptat lui Mihai. Cu un asemenea scaun, Mihai ar câștiga un pic de independență în plus atunci când călătorește.

Prețul unui scaun e ridică la 2.700 de euro.

Cei care doresc – pot face donații în contul Asociației ANISIA:

RO25BRDE060SV42865060600

Parteneri ai evenimentului organizat de Asociația Anisia sunt Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Asociația de Scleroză Multiplă Bistrița, Asociația Iubirea pentru Om, Asociația Orașul Mariei, Asociația Autism Europa Bistrița, Fundația Inocenți și Asociația Handicapaților Fizici Bistrița.

Sponsori: Delice Pan, Panoramic Colibița, Amicii Building, Pensiunea Zâna Munților, Sepia Print, Tricorama, Carpetino Clean, Universul Jucăriilor.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Succes Paul si cred ca va fi un eveniment frumos si bine venit pentru persoanele cu dizabilitati. Sper sa fie cit mai multi donatori pentru Mihai, sa fie donatii indiferent de suma, Doamne ajuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: