11.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 19, 2021

FOTO/VIDEO. Emoţionant: Prietenii şi colegii de muncă vor să-i ofere o proteză nouă, de Crăciun

„Mircea Floricel Morariu este un tânăr care a suferit un accident nefericit de tren. Trebuie să poarte la un picior o proteză de plastic, veche, care nu-l mai cuprinde şi îl jenează foarte tare… Cu toate astea, are o viaţă exemplară. Munceşte din greu în cea mai mare fabrică din Bistriţa, joacă fotbal cu noi, este activ… Pe noi ne-a impresionat exemplul lui şi chiar vrem să-l ajutăm…”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro reprezentantul Asociaţiei Anisia.

Asociaţia Anisia are drept scop tocmai ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi. Membrii fondatori au început acum câteva zile campania de strângere de fonduri şi au distribuit pe reţelele de socializare impresionanta poveste a lui Mircea Floricel Morariu.

Proteza cu toate cele necesare costă aproape 13.000 de lei. Am primit o ofertă de preţ de la Terra Nova, din Cluj. Ar mai fi fost o proteză de vreo 20.000 de lei, dar la aceea nu putem spera deocamdată”, ne-au mai spus cei de la Asociaţia Anisia.

Am încercat să distribuim pe unde am putut. Şi alţii au distribuit, dar când vine vorba de donat efectiv – ştim că e mai greu… Am reuşit să strângem 350 de lei, până acum… Unii ne-au promis că ne-ar putea deconta mai târziu o parte din bani. Dar pe noi asta nu prea ne ajută… Mă rog, suntem optimişti. Sperăm să reuşim să strângem toată suma până de Crăciun…

Tânărul de 35 de ani este originar din Chiraleş. În 2003, pe când avea doar 19 ani şi era militar în termen, a suferit un accident de tren în gara din Bistriţa.

Din 2005, în locul piciorului amputat poartă o proteză. Floricel Morariu a reuşit s-o înlocuiască de câteva ori, cu sprijinul celor de la Casa de Asigurări.

Nu am reuşit să strâng niciodată prea mulţi bani… Tatăl meu a murit în 2007. Şi el era bolnav şi paralizat la pat. Apoi s-a îmbolnăvit şi mama mea de cancer. A murit anul trecut. La o lună distanţă a murit şi bunica mea. N-am avut cum să strâng bani mai mulţi…”, a explicat pentru Bistriţeanul.ro Mircea Floricel Morariu.

Cei de la Asociaţia Anisia au deschis şi un cont pentru Mircea Floricel Morariu:

IBAN RO25BRDE060SV42865060600 – BRD – GSG, cod Swift – BRDEROBU

[arve url=”https://youtu.be/-yio-DMD9-E” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...