12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO: Minune! S-a dat termen CLAR când va începe semaforizarea la trecerile de pe DN 17

E-așa de-aproape fericirea! După nenumărate presiuni și lungi așteptări, EXISTĂ un termen clar de începere al lucrărilor. Cele trei treceri la nivel cu cale ferată, de pe DN 17, vor avea bariere și semnale acustice și luminoase.

DN17 leagă Transilvania de Moldova și e tranzitat de mii de mașini, zilnic. Cu toate acestea, de la ieșirea din Bistrița spre Vatra Dornei, DN17 este „tăiat” în trei zone de calea ferată. Toate acestea, semnalizate doar cu semnul STOP și Crucea lui Andrei.

Reprezentanții CFR au spus, în 2019, că NU vor modifica semnalizarea trecerilor, deoarece nu contează drumul tranzitat, ci TIPURILE de tren care circulă, numărul acestora, etc.

Mai multe, aici:

DN17, tăiat de căi ferate! Biroul rutier a solicitat semaforizarea trecerilor! DE CE nu s-au amplasat:

Doar că, în ciuda acestui răspuns, s-au făcut presiuni peste presiuni, asupra celor de la CFR. Atât administrațiile din zonă, cât și biroul Serviciului Rutier Bistrița.

Mai mult, la finele săptămânii trecute, mai mulți șoferi au protestat, sperând să tragă încă un semnal de alarmă.

FOTO/VIDEO: PROTEST la calea ferată din Livezile! Ce spun autoritățile și cei de la CFR

Astăzi s-a dat o veste bună. A început faza de proiectare, ceea ce înseamnhă că în patru luni de zile, maxim, vor începe lucrările în teren.

În urma demersurilor șefului Serviciului Rutier, astăzi societatea care a câștigat licitația pentru cele trei treceri la nivel cu calea ferată de pe DN 17 ,Livezile și Prundu Bârgăului, au început demersurile pentru realizarea fazei de proiectare urmând ca în termen de 4 luni să înceapă execuția montării celor trei bariere cu semnale acustice și luminoase” au declarat, pentru Bistrițeanul.ro, reprezentanții IPJ BN.

Lucrările care se vor executa în baza contractului sunt: reamenajarea trecerii cu dale elastice, pentru trafic foarte greu; semnalizarea de tip BAT, prin montarea de semibariere, cu numărătoare de osii și asigurarea controlului, manipulării și supravegherea trecerilor la nivel și implementarea unui sistemul de supraveghere video.

Astăzi, la ora 12.00, traficul se desfășura așa:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: