12 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Megatitan Beclean – Pandemia nu l-a dezechilibrat pe cel mai mare procesator cu laser din țară

Megatitan este compania din Beclean care a funcționat echilibrat, fără impedimente, atât în plină pandemie cât și ulterior. A realizat o creștere a veniturilor anul trecut, însă profitul a rămas la același nivel.

Compania cu capital integral românesc a realizat în anul 2020 o creștere a veniturilor de 15 procente, ajungând la 38 milioane de lei. Profitul a rămas aproximativ același, în jurul a 5 milioane de lei, cu o creștere de doar 1 %. Asemeni majorității companiilor din zona industrială, se pare că nici pentru Megatitan, 2020 nu a fost deloc un an de criză. Astfel, numărul celor 105 angajați rămâne și el neschimbat.

În România exista 2,780 de firme cu același obiect de activitate ca al companiei din Beclean Megatitan ocupă locul 3, cu o cifră de afaceri de 38,037,316 milioane de lei dintr-un total pe țară de 1,179 miliarde de lei.

Megatitan prestează servicii de debitare cu laser, îndoire, sudură și vopsire a tablelor. Astăzi, compania activează pe teritoriul țării dar și înafara ei, avand relații comerciale solide în Europa, Asia și America de Sud.

Totodată, este cel mai mare procesator cu laser, având cea mai mare capacitare de debitare cu laser din Sud-Estul Europei, cu 150 – 200 de tone de tablă pe lună. Cu toate acestea, se pare că piața din Germania este cea mai profitabila, exportându-se 30% din producție.

La debutul pandemiei, compania, condusă de antreprenorul Ioan Bălan, a fost printre primele care au demarat producția internă de produse destinate dezinfectării. Deși nu făceau parte din nomenclatorul de produse, tăvițele dezinfectante pentru încălțăminte și dispensoarele au fost produse în fabrica din Beclean. Dintre acestea, primele 1.000 de bucăți au fost donate către unitățile medicale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: