12.6 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

FOTO: Personaje din „Stranger Things”, la Muzeul Județean. Casiana Vasiliu, elevă la CNAM, între Informatică și portrete la care muncește și câte 6-7 ore pe zi

Casiana Vasiliu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, la Mate-Info. Dar în aceste zile aveți ocazia s-o admirați în ipostaza ei artistică. Tânăra și-a luat inima-n dinți, ianugurând înainte de Crăciun, la Muzeul Județean, o expoziție de grafică. Ea cuprinde aproape 40 de desene (cu precădere protrete ale unor personalități) reunite sub tema „Fabrica de chipuri”.

E adevărat, avem mult de învățat. Dar desenez noaptea, în vacanțe sau în week-enduri… M-am apucat mai serios de desenat prin 2018, când aveam 13 ani. M-au pasionat dintotdeauna portretele și realismul. Mi-am pus în minte să redau lucruri și personaje 3D – în suprafață 2D, desenându-le cât mai aproape de realitate…

Atunci, în clasa a VII-a, când am început să desenez și am văzut că-mi și iese, m-am gândit să dau și la Arte. Dar mi-a plăcut foarte mult și Informatica și Matematica. Așa că mi-am zis că le pot combina și mai târziu, în viitor. Voiam să am și un plan B, în caz că nu intru la Arte… Desenam pe atunci cam 2-3 ore pe zi. Nu era atât de detaliat. Între timp am ajuns să lucrez și câte 7 ore pe zi și să nu-mi ajungă să termin o lucrare…”, ne-a mărturisit Casiana Vasiliu.

Până sâmbătă, 31 decembrie, dar și în primele zile de ianuarie, aveți ocazia să admirați cele 38 de desene selectate de Casiana Vasiliu. Printre ele – personaje din faimosul serial „Stranger Things”.

Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud – Vernisaj Casiana Vasiliu

Mi-a plăcut tare mult acest serial, am făcut aproape o obsesie pentru el. Am început să urmăresc viața actorilor și am început instinctiv să desenez și să postez protretele lor pe Instagram. Au reacționat și fanii serialului care mi-au apreciat portretele…”, a explicat Casiana pentru Bistrițeanul.ro.

Însă nu doar fanii au apreciat talentul Casianei Vasiliu.

Și regizoarea Floria Sigismondi care a semnat regia pentru filmul The Turning a remarcat talentul elevei de la Colegiul Andrei Mureșanu. Ea s-a înscris într-un concurs de afișe pentru film. 

Am făcut un desen din pix, aveam doar 14 ani pe atunci. Chiar dacă nu a câștigat concursul, desenul meu a fost apreciat drept beautifully scary. Mi-au transmis că sunt foarte talentată. În final au ales altceva, mai digital și mai puțin detaliat… Dar pentru mine a însemnat enorm…”, ne-a mai povestit Casiana Vasiliu.

Expoziția cuprinde și portretul unui tik-tok-er pe care Casiana îl numește muza sa: „Îmi plăcea mult când eram mică. El a fost motivul pentru care am început să desenez, practic. Voiam să-i atrag atenția cumva. Mi-am zis – ia să-i fac un portret… Și așa a început pasiunea mea pentru desen. Cam pe atunci mi-am deschis și contul pe Insta cu desenele mele. I-am trimis atunci portretul prin poștă, i-a plăcut foarte mult… Între timp mi-a trecut pasiunea pentru el și pentru alte mărunțișuri. Din fericire, cu pasiunea pentru desen am rămas…”, a mărturisit Casiana. 

În afara unor portrete cu Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown sau Billie Eilish, aveți ocazia să-i regăsiți pe simeze și pe muzicienii din Queen, pe David Bowie, LP sau creatoarea de modă Vivienne Westwood.

Casiana Vasiliu a expus și un portret cu Dana (aka Stellar Rhapsogy), iubita trapperului Azteca. Dar și coperta unui album pentru un artist underground din București.

Tânăra artistă din Bistrița visează să urmeze o facultate de arte din Cluj, cel mai probabil, și să prindă o bursă Erasmus, pentru a lua și pulsul occidentului.

Responsabilă” de expoziția inaugurată la Muzeul Județean este profesoara Ștefania Borodi. Ea a descoperit talentul Casianei și a insistat să expună desenele și pentru publicul din Bistrița.

După ce s-a terminat perioada  on-line și am revenit la școală, mi-am luat inima-n dinți și i-am arătat profesoarei Ștefania Borodi mapa mea cu portrete. Ca să-mi dea un feed-back. Din câte am observat, i-au plăcut foarte mult. Erau multe lucrări și a zis că e păcat să nu le și expunem…”, ne-a mai povestit Casiana Vasiliu. 

Foto vernisaj Casiana Vasiliu @ LightVision :

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...