10 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Profesorii se pregătesc de protest în fața Instituției Prefectului

Cadrele didactice se pregătesc de miting de protest în fața Instituției Prefectului. Acesta va avea loc mâine, începând cu ora 14:00.

În puține școli și grădinițe din județ activitatea nu a fost perturbată săptămâna aceasta. Cadrele didactice vor merge mai departe și se pregătesc de un miting de protest. Acesta se va desfășura mâine, la ora 14:00, în fața Instituției Prefectului.

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean, ieri 20 de unități din Bistrița-Năsăud și-au suspendat total activitatea. În doar 17 unități de învățământ din județ cursurile s-au desfășurat normal. Peste 56% din personalul unităților de învățământ din județ au participat la grevă.

Printre revendicările profesorilor și a personalului nedidactic se numără salarii mai mari, investiții în dotările școlilor, dar și măsuri concrete care să combată violența în școli.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Școala românească-i pe butuci
    Dar voi n-aveți treabă, politruci,
    Că vă promovați, voi, dintre voi,
    Neamuri descendente cu nevoi.
    Oameni fără școli – dar esențiali,
    Cu ranguri de dregători speciali.
    Politruci consiliați strict de staff,
    Ne-ați făcut învățământul, praf,
    Ne-ați tăiat și codrii din Carpați,
    De-avem aici pari de spânzurați.
    Cu-ntrebări fără niciun răspuns,
    Didactic, o grevă nu-i de-ajuns!

  2. protesteza si in mini vacanta????????????????????????? de curiozitate!!! scoala de azi este rzultatul fix al profesorilor si invatatorilor si educatorilor care au acceptat cadpuri, si au creat generatii de analfabeti!!!!!! si nu mai dati vina pe parinti, acestia s-au adaptat…au dat fiindca au vazut ca alt copil este favorizat daca da ceva….. si s-a creat un mare tavalug, pana la universitati de unde pe band rulanta au scos diplome de analfabeti!!!!!! si pe vremuri era salariu mic la dascali, dar copii in clasa a 8-a stiau scrie corect! si stiau materie! la clase se preda, se faceau meditatii cu cei mai slabi, nu se acceptau cadouri si altele. si au creat oameni!!!! de ce sunt profesori la care copii stau smirna la scoala si la care parintii nu au curaj sa intervina? pentru ca sunt verticali, incoruptibili, adevarat oameni de scoala! copii ii iubesc si ii apreciaza. Acestia merita salarii !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: