17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Profesorii se pregătesc de protest în fața Instituției Prefectului

Cadrele didactice se pregătesc de miting de protest în fața Instituției Prefectului. Acesta va avea loc mâine, începând cu ora 14:00.

În puține școli și grădinițe din județ activitatea nu a fost perturbată săptămâna aceasta. Cadrele didactice vor merge mai departe și se pregătesc de un miting de protest. Acesta se va desfășura mâine, la ora 14:00, în fața Instituției Prefectului.

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean, ieri 20 de unități din Bistrița-Năsăud și-au suspendat total activitatea. În doar 17 unități de învățământ din județ cursurile s-au desfășurat normal. Peste 56% din personalul unităților de învățământ din județ au participat la grevă.

Printre revendicările profesorilor și a personalului nedidactic se numără salarii mai mari, investiții în dotările școlilor, dar și măsuri concrete care să combată violența în școli.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Școala românească-i pe butuci
  Dar voi n-aveți treabă, politruci,
  Că vă promovați, voi, dintre voi,
  Neamuri descendente cu nevoi.
  Oameni fără școli – dar esențiali,
  Cu ranguri de dregători speciali.
  Politruci consiliați strict de staff,
  Ne-ați făcut învățământul, praf,
  Ne-ați tăiat și codrii din Carpați,
  De-avem aici pari de spânzurați.
  Cu-ntrebări fără niciun răspuns,
  Didactic, o grevă nu-i de-ajuns!

 2. protesteza si in mini vacanta????????????????????????? de curiozitate!!! scoala de azi este rzultatul fix al profesorilor si invatatorilor si educatorilor care au acceptat cadpuri, si au creat generatii de analfabeti!!!!!! si nu mai dati vina pe parinti, acestia s-au adaptat…au dat fiindca au vazut ca alt copil este favorizat daca da ceva….. si s-a creat un mare tavalug, pana la universitati de unde pe band rulanta au scos diplome de analfabeti!!!!!! si pe vremuri era salariu mic la dascali, dar copii in clasa a 8-a stiau scrie corect! si stiau materie! la clase se preda, se faceau meditatii cu cei mai slabi, nu se acceptau cadouri si altele. si au creat oameni!!!! de ce sunt profesori la care copii stau smirna la scoala si la care parintii nu au curaj sa intervina? pentru ca sunt verticali, incoruptibili, adevarat oameni de scoala! copii ii iubesc si ii apreciaza. Acestia merita salarii !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...