13.1 C
Bistrița
vineri, mai 17, 2024

Cea mai mare pagubă făcută de animalele sălbatice în Bistrița-Năsăud – 60.000 de lei. 29 de oi de rasă, sfâșiate de lupi, la Nușeni

Cea mai mare pagubă făcută anul acesta de animalele sălbatice în județul nostru se ridică la suma de 60.000 de lei. „Am avut un atac de lupi în zona Nușeni, unde au fost ucise 29 de ovine de rasă” – spune Sever Roman, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Potrivit datelor prezentate de șeful APM BN, Sever Roman, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, ce a avut loc astăzi, în perioada 1 ianuarie – 15 noiembrie 2023, animalele sălbatice au făcut pagube considerabile în județul nostru, fiind emise 87 de decizii pentru acordarea de despăgubiri.

Suma totală aprobată pentru acordarea despăgubirilor se ridică la 432.310,02 lei, iar cea plătită până în prezent este 160.754,81 lei.

Pagube au fost peste tot, inclusiv la autoturisme. Două autoturisme au lovit urși, iar proprietarii lor au de primit sume importante pentru că au avut loc accidentele acestea. Au fost pagube și la terenurile agricole, la porumb, dar și la animale, în gospodăriile cetățenilor de la porumbei, găini, porci, vaci…

Sumele acelea mari, de circa 430.000, chiar de aici rezultau, din rase foarte valoroase, viței Angus, care au o valoare de piață foarte mare a carcasei. Am avut un atac de lupi în zona Nușeni, unde au fost ucise 29 de ovine, și erau de rasă – cea mai mare pagubă făcută în județul nostru, undeva la 60.000 de lei„, a explicat Sever Roman.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.

Crama Veche caută Administrator întreținere clădiri, barman și ospătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Tehnoprod Plast SRL Bistrita, Clinica Sanovil, Aquabis și RCB Electro.