8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Cea mai mare pagubă făcută de animalele sălbatice în Bistrița-Năsăud – 60.000 de lei. 29 de oi de rasă, sfâșiate de lupi, la Nușeni

Cea mai mare pagubă făcută anul acesta de animalele sălbatice în județul nostru se ridică la suma de 60.000 de lei. „Am avut un atac de lupi în zona Nușeni, unde au fost ucise 29 de ovine de rasă” – spune Sever Roman, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Potrivit datelor prezentate de șeful APM BN, Sever Roman, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, ce a avut loc astăzi, în perioada 1 ianuarie – 15 noiembrie 2023, animalele sălbatice au făcut pagube considerabile în județul nostru, fiind emise 87 de decizii pentru acordarea de despăgubiri.

Suma totală aprobată pentru acordarea despăgubirilor se ridică la 432.310,02 lei, iar cea plătită până în prezent este 160.754,81 lei.

Pagube au fost peste tot, inclusiv la autoturisme. Două autoturisme au lovit urși, iar proprietarii lor au de primit sume importante pentru că au avut loc accidentele acestea. Au fost pagube și la terenurile agricole, la porumb, dar și la animale, în gospodăriile cetățenilor de la porumbei, găini, porci, vaci…

Sumele acelea mari, de circa 430.000, chiar de aici rezultau, din rase foarte valoroase, viței Angus, care au o valoare de piață foarte mare a carcasei. Am avut un atac de lupi în zona Nușeni, unde au fost ucise 29 de ovine, și erau de rasă – cea mai mare pagubă făcută în județul nostru, undeva la 60.000 de lei„, a explicat Sever Roman.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.