15.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 28, 2024

În municipiul Bistrița există un singur parc!

Bistrița e plină de spații verzi, așa că municipalitatea vrea să mai reducă din ele – dacă ținem cont de votul consilierilor locali privind proiectul de modernizare a Pieței Centrale. Legea e, însă, foarte clară: în Bistrița există un singur parc!

Legea 24/2007 e foarte clară în ceea ce privește parcurile: parc poate fi considerat doar acel spațiu de relaxare cu o suprafață de minim un hectar, cu mobilier și tot ceea ce mai presupune un astfel de loc.

Dacă dăm o tură prin Bistrița, vom realiza că în oraș există un singur spațiu care poate fi considerat parc: Parcul Municipal e singura locație cu suprafața necesară. Administrația locală se laudă cu investiții în parcuri, însă acestea, tehnic, nu pot fi numite așa.

Mai potrivit este să le numească scuaruri, căci nu îndeplinesc condițiile cerute de lege. Acestea sunt spații verzi. O altă problemă apare și aici. De exemplu, Piața Centrală nu este introdusă în categoria spațiilor verzi în CF, ci intră la „curți, construcții”, astfel că avizul de legalitate pentru tăierea copacilor și înlocuirea ierbii cu pietre a putut fi dat foarte ușor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.