9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Orașele mari din lume luptă să fie „verzi”. La Bistrița, mai multe locuri de parcare decât biciclete

A venit din New York la Bistrița să prezinte proiectul Harta Verde. Directorul și fondatorul Green Map System, Wendy Brawer, a vorbit despre situația la nivel global, iar Bistrița este departe de orașele lumii.

Municipalitatea intenționează să amenajeze piste pentru biciclete, însă, până atunci, tot mai mulți bistrițeni aleg să circule cu mașina, iar orașul e sufocat de autoturisme. Wendy Brawer, fondatorul și directorul Green Map System, a vorbit azi la Bistrița despre situația din alte orașe din lume, orașe mari care reușesc, totuși, să rămână cât se poate de „verzi”.

„Lucrăm cu toată lumea: agenții din orașe, comunități, artiști, grupuri de copii. Oricine se poate implica în acest proiect (n.r. Green Map System). Fiecare proiect e unic, fiecare tratează probleme locale, tehnologii locale și cei din comunitatea respectivă decid cum fac designul hărții. (…) Există proiecte foarte mari sau foarte mici, decid oamenii din comunitățile respective. Noi, cei din New York, conectăm proiectele. Îi ajutăm să decidă ce proiect li se potrivește. Hărțile sunt foarte diferite și din fiecare avem de învățat. Avem aproximativ 600 de hărți verzi printate și le păstrăm în New York”, a povestit Wendy Brawer.

Proiectul se desfășoară în toată lumea, Los Angeles, Singapore, orașe din Japonia, din China etc. Localnicii promovează natura și îi ajută pe cei din jur să o aprecieze și apoi, la rândul lor, să o promoveze.

Ciprian Samoilă a explicat cum industriile pot avea mult de câștigat dacă acest proiect se aplică în orașele în care își desfășoară activitățile. De exemplu, dacă tot mai mulți oameni aleg să circule cu bicicleta, vor fi mai multe puncte de reparații de biciclete, de vânzare, spălătorii, echipamente sportive și accesorii. Din păcate, Bistrița nu stă foarte bine la acest capitol și, cel mai probabil, în acest moment există mai multe locuri în care îți poți parca mașina, decât bicicleta.

Odată cu lansarea proiectului la Bistrița, s-a întâmplat același lucru și în Budapesta, dovadă că oamenii din toate orașele lumii doresc să aibă un stil de viață mai sănătos.

Despre intenția municipalității de a amenaja piste pentru biciclete, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...