-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

FOTO/VIDEO Amintirea rămâne vie.. prin păpușile surorii mai mici. Un an de la accidentul care a luat 5 vieți la calea ferată

Mâine, de Ziua Copilului, se împlinește un an de când a avut loc un tragic accident la calea ferată din Viișoara, care practic a înjumătățit o familie din Negrilești. La un an de la tragedie, amintirea rămâne vie inclusiv pentru fetița de nici 4 ani a cuplului, care și-a numit păpușile după surioarele și fratele său morți.

Astăzi, familia Petruț-Pop a mers la calea ferată din Viișoara, unde a pus o cruce și mai multe candele, pentru a le aminti unde s-a petrecut cea mai mare tragedie din viața lor.

Acolo, în urmă cu un an, chiar de Ziua Copilului și-au pierdut dintr-un foc 4 copii și un nepot. Cei patru: Lavinia (19 ani), Daria (14 ani), Cosmina (12 ani), Darius (29 de ani) și vărul lor Rafael (19 ani) porniseră spre Negrilești, pentru a-și vizita bunica de 1 iunie.

La calea ferată situată la doi pași de blocul unde locuiau, autoturismul condus de Lavinia, în care se aflau, a fost lovit de un tren Regio, care a împins mașina mai bine de 200 de metri pe calea ferată.

Toți cei din autoturism au decedat. Trei dintre cei cinci tineri au decedat pe loc: șoferița de 19 ani, sora sa de 14 și verișorul lor de 19 ani. Fratele celor două, de 20 de ani și fetița de 12 ani au ajuns la spital, unde au decedat.

La un an de la tragedie, durerea familiei Petruț-Pop și a celorlalți frățiori este la fel de vie. O demonstrează mezina familiei, care la nici 4 ani, știe ce s-a întâmplat cu surorile și fratele său.

Mai mult… cea mică le menține amintirea vie ducându-le dulciuri în vechiul apartament de la blocurile sociale unde locuiau și numindu-și păpușile după ei.

„Mulțumim la Dumnezeu că mai avem putere să mergem mai departe. Asta mică se joacă cu păpușile, pe care le-a numit după surorile ei și fratele ei. Cât e de micuță știe că aici o murit frățiorii ei”, spune mama tinerilor decedați la calea ferată.

Aceasta a mărturisit că s-au mutat din blocurile sociale din Viișoara de teamă ca ceilalți copii să nu rămână traumatizați și să retrăiască evenimentul de acum un an. Mâine, de Ziua Copilului, familia Petruț-Pop se pregătește de parastas…

În locul unei bariere… la calea ferată de la Viișoara a apărut doar o cruce… a doua care amintește faptul că acolo au murit oameni.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: