11.5 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

Județul nostru dă peste nas rapoartelor naționale! Programarea la înmatriculări se face de pe o zi pe alta

Un raport întocmit la nivel național, plasa județul nostru pe locul II în topul județelor cu cea mai lungă perioadă de așteptare pentru programări la înmatriculări. Situația însă nu e deloc așa. Începând cu luna iulie, programările se fac de pe o zi pe alta.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI) reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale de la peste 30 de zile la o zi.

Într-un raport întocmit de UNTRR, Bistrița Năsăud se plasa pe locul II, cu 60 de zile de așteptare pentru o programare.

Situația însă nu stă chiar așa.

Începând cu luna iulie, programările se fac de pe o zi pe alta, indiferent de persoană fizică sau juridică, sau tip de autovehicul”, a declarat Teodor Gârda, din cadrul Direcției de Permise Bistrița Năsăud.

Chiar și înainte de 1 iulie, perioada de așteptare pentru o programare la înmatriculare era de cel mult 30 de zile. Adică, la jumătatea timpului care apare în raportul întocmit de UNTRR.

Chiar și emiterea numerelor de înmatriculare se face în aceeași zi. Cei care depun actele până în ora 10:00, primesc numerele după ora 12:00, iar cei care depun actele după ora 10:00, primesc numerele după ora 15:00.

Am tras tare ca să ajungem cu programările de pe o zi pe alta. Așa că un astfel de raport e supărător, deoarece nu prezintă realitatea”, a conchis Teodor Gârda.

Programările pentru înmatriculare se fac AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: