10.4 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Plângere penală împotriva conducerii orașului – încercarea verzilor și a afaceriștilor de a salva Piața Centrală

Încercările de a stopa modernizareaa Pieței Centrale nu se opresc. Membrii partidului Verde și afaceriștii din zona centrală vor să depună o plângere penală împotriva conducerii orașului. Speră astfel să le arate „băiețașilor ăstora că nu se poate cum vor ei”.

Modernizarea Pieței Centrale, prin care se presupune tăierea majorității copacilor din zonă, a supărat mii de oameni. Voci s-au ridicat, semnături s-au strâns, însă nimic pare a nu-i fi clintit pe cei de la conducerea orașului din planul lor.

Totuși, membrii Partidului Verde, împreună cu afaceriștii din zona centrală, vor să mai facă un pas.

Asta e știrea săptămânii. Vrem să depunem o plângere penală împotriva conducerii orașului. Ne vom întâlni aici, la sediul nostru, cu cei 30 – 35 de afaceriști din centrul orașului și vom decide. Poate va fi o plângere civilă, sau poate penală. Deși eu vreau să fie una penală. Ca să vadă băiețașii ăștia că nu se poate cum vor ei”, a explicat Marius Bălan, președintele organizației municipale a Partidului Verde.

Verzii sunt siguri că cetățenii nu sunt de acord cu această modernizare a Pieței, doar că nimeni nu stă să îi asculte.

„În aproape două săptămâni am strâns aproximativ 5.300 de semnături împotriva modernizării Pieței Centrale. Semnăturile s-au strâns pe o platformă online. Iar dintre semnatari, 4.700 sau 4.800 au spus că doresc să fie ținuți la curent cu ceea ce se întâmplă în urma acestei petiții. Este un lucru foarte rar ca un procent așa de mare, de aproximativ 80 la sută dintre semnatarii unei petiții să-și arate interesul de a fi ținuți la curent cu ceea ce se va întâmpla în urma petiției. Asta arată că oamenii chiar sunt interesați. Și le pasă. Nu au semnat o petiție doar pentru că nu aveau ce face în momentul ăla”, a adăugat Cristian Țetcu, președintele filialei județene a Partidului Verde.

Verzii și-au exprimat și nemulțumirea față de partidele de la conducere privind dezinteresul organizării unui referendum local. Una din întrebările ce ar fi fost pe buletinul de vot privea exact problema Pieței Centrale.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: