17.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Plângere penală împotriva conducerii orașului – încercarea verzilor și a afaceriștilor de a salva Piața Centrală

Încercările de a stopa modernizareaa Pieței Centrale nu se opresc. Membrii partidului Verde și afaceriștii din zona centrală vor să depună o plângere penală împotriva conducerii orașului. Speră astfel să le arate „băiețașilor ăstora că nu se poate cum vor ei”.

Modernizarea Pieței Centrale, prin care se presupune tăierea majorității copacilor din zonă, a supărat mii de oameni. Voci s-au ridicat, semnături s-au strâns, însă nimic pare a nu-i fi clintit pe cei de la conducerea orașului din planul lor.

Totuși, membrii Partidului Verde, împreună cu afaceriștii din zona centrală, vor să mai facă un pas.

Asta e știrea săptămânii. Vrem să depunem o plângere penală împotriva conducerii orașului. Ne vom întâlni aici, la sediul nostru, cu cei 30 – 35 de afaceriști din centrul orașului și vom decide. Poate va fi o plângere civilă, sau poate penală. Deși eu vreau să fie una penală. Ca să vadă băiețașii ăștia că nu se poate cum vor ei”, a explicat Marius Bălan, președintele organizației municipale a Partidului Verde.

Verzii sunt siguri că cetățenii nu sunt de acord cu această modernizare a Pieței, doar că nimeni nu stă să îi asculte.

„În aproape două săptămâni am strâns aproximativ 5.300 de semnături împotriva modernizării Pieței Centrale. Semnăturile s-au strâns pe o platformă online. Iar dintre semnatari, 4.700 sau 4.800 au spus că doresc să fie ținuți la curent cu ceea ce se întâmplă în urma acestei petiții. Este un lucru foarte rar ca un procent așa de mare, de aproximativ 80 la sută dintre semnatarii unei petiții să-și arate interesul de a fi ținuți la curent cu ceea ce se va întâmpla în urma petiției. Asta arată că oamenii chiar sunt interesați. Și le pasă. Nu au semnat o petiție doar pentru că nu aveau ce face în momentul ăla”, a adăugat Cristian Țetcu, președintele filialei județene a Partidului Verde.

Verzii și-au exprimat și nemulțumirea față de partidele de la conducere privind dezinteresul organizării unui referendum local. Una din întrebările ce ar fi fost pe buletinul de vot privea exact problema Pieței Centrale.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.