12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: Peste 570 de studenți UBB Bistrița, din nou la școală! „Noi putem să participăm la vindecarea societății românești…”

Peste 570 de studenți care urmează studiile la UBB Bistrița au început azi noul an universitar într-o instituție de elită în România și peste hotare, după cum a subliniat prof. univ. dr. Cornelia Macarie, coordonatoarea studiilor de Administrație Publică, care a anunțat totodată că este vorba despre prima universitate din România inclusă în faimosul Top Shanghai 2018.

Vă dorim din tot sufletul mult succes în noul an universitar, vă îndemnăm ca fiecare în parte să începeți de pe acum să vă construiți un proiect de viață din care să nu lipsească ținta profesională, pe care o puteți dobândi chiar aici, în focul „luptelor” și a „bătăliilor” către cunoaștere…”, a precizat directorul general al Extensiei Universitare Bistrița, conf. univ. dr. Mircea Mureșianu.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 a debutat, la UBB Bistrița cu o scurtă rugăciune a preotului protopop Alexandru Vidican, care s-a rugat pentru ca studenții să fie binecuvântați: „Întărește-le voința, luminează-le mintea, spre dobândirea cunoștințelor folositoare și spre descoperirea adevărului Tău… Păzește-i de cursele rătăcirilor și înalță-i deasupra grijilor mărunte…”

573 de studenți urmează studii la Extensia Bistrița a Universității Babeș-Bolyai, o universitate de elită în România și peste hotare, după cum a subliniat prof. univ. dr. Cornelia Macarie, coordonatoarea studiilor de Administrație Publică, care a anunțat totodată că este vorba despre prima universitate din România inclusă în faimosul Top Shanghai 2018.

[arve url=”https://youtu.be/leMHSJcaCAQ” /]

Cornelia Macarie a remarcat și succesul de care s-a bucurat Facultatea de Administrație Publică și Științele Comunicării, care se poate lăuda în acest an, cu 89  studenți care fac cursuri la distanță, 87 la zi – nivel licență și alți 45 la Master.

Directorul general al Extensiei Universitare Bistrița, conf. univ. dr. Mircea Mureșianu le-a urat succes celor peste 570 de studenți care au început astăzi anul universitar, îndemnându-i să devină „actori sociali puși în slujba cetății. Este foarte important să avem, dincolo de populația acestei țări, și oameni implicați – medici sociali care să-și aducă contribuția la vindecarea societății de toate bolile și dăunătorii ei… Iar una dintre cele mai cumplite boli este cea a dezbinării… Noi putem să participăm la asanarea și vindecarea societății românești…

Ovidiu Frenț, prefectul județului Bistrița-Năsăud, le-a vorbit studenților despre viața civică – parte din viața personală și responsabilitatea de a discerne informațiile:  „Generația voastră este o generație care a înțeles și care se manifestă în acest sens. Ceea ce îmi doresc eu este să înțelegem foarte bine pentru ce milităm… Cunoașterea presupune analiza tuturor punctelor de vedere pentru a ne forma o opinie proprie, pentru a nu cădea în capcana unui singur curent de opinie…

[arve url=”https://youtu.be/KFgnFmh_loo” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: