16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

VIDEO: Peste 570 de studenți UBB Bistrița, din nou la școală! „Noi putem să participăm la vindecarea societății românești…”

Peste 570 de studenți care urmează studiile la UBB Bistrița au început azi noul an universitar într-o instituție de elită în România și peste hotare, după cum a subliniat prof. univ. dr. Cornelia Macarie, coordonatoarea studiilor de Administrație Publică, care a anunțat totodată că este vorba despre prima universitate din România inclusă în faimosul Top Shanghai 2018.

Vă dorim din tot sufletul mult succes în noul an universitar, vă îndemnăm ca fiecare în parte să începeți de pe acum să vă construiți un proiect de viață din care să nu lipsească ținta profesională, pe care o puteți dobândi chiar aici, în focul „luptelor” și a „bătăliilor” către cunoaștere…”, a precizat directorul general al Extensiei Universitare Bistrița, conf. univ. dr. Mircea Mureșianu.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 a debutat, la UBB Bistrița cu o scurtă rugăciune a preotului protopop Alexandru Vidican, care s-a rugat pentru ca studenții să fie binecuvântați: „Întărește-le voința, luminează-le mintea, spre dobândirea cunoștințelor folositoare și spre descoperirea adevărului Tău… Păzește-i de cursele rătăcirilor și înalță-i deasupra grijilor mărunte…”

573 de studenți urmează studii la Extensia Bistrița a Universității Babeș-Bolyai, o universitate de elită în România și peste hotare, după cum a subliniat prof. univ. dr. Cornelia Macarie, coordonatoarea studiilor de Administrație Publică, care a anunțat totodată că este vorba despre prima universitate din România inclusă în faimosul Top Shanghai 2018.

[arve url=”https://youtu.be/leMHSJcaCAQ” /]

Cornelia Macarie a remarcat și succesul de care s-a bucurat Facultatea de Administrație Publică și Științele Comunicării, care se poate lăuda în acest an, cu 89  studenți care fac cursuri la distanță, 87 la zi – nivel licență și alți 45 la Master.

Directorul general al Extensiei Universitare Bistrița, conf. univ. dr. Mircea Mureșianu le-a urat succes celor peste 570 de studenți care au început astăzi anul universitar, îndemnându-i să devină „actori sociali puși în slujba cetății. Este foarte important să avem, dincolo de populația acestei țări, și oameni implicați – medici sociali care să-și aducă contribuția la vindecarea societății de toate bolile și dăunătorii ei… Iar una dintre cele mai cumplite boli este cea a dezbinării… Noi putem să participăm la asanarea și vindecarea societății românești…

Ovidiu Frenț, prefectul județului Bistrița-Năsăud, le-a vorbit studenților despre viața civică – parte din viața personală și responsabilitatea de a discerne informațiile:  „Generația voastră este o generație care a înțeles și care se manifestă în acest sens. Ceea ce îmi doresc eu este să înțelegem foarte bine pentru ce milităm… Cunoașterea presupune analiza tuturor punctelor de vedere pentru a ne forma o opinie proprie, pentru a nu cădea în capcana unui singur curent de opinie…

[arve url=”https://youtu.be/KFgnFmh_loo” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.