22 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

Patrimoniu BN: Informaţii esenţiale pentru toţi locuitorii judeţului!

Monumentele din Bistriţa-Năsăud vor fi la un click distanţă, graţie unui proiect dedicat patrimoniului din Bistriţa-Năsăud: toţi cei interesaţi de restaurarea, amenajarea sau amplasarea unui monument vor găsi aici informaţii utile şi detalii complete referitoare la legislaţia care trebuie respectată!

La Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bistriţa-Năsăud a avut loc astăzi prezentarea și lansarea platformei online Digitizarea Monumentelor Eroilor din Primul Război Mondial din Bistrița-Năsăud, pe domeniul patrimoniubn.ro.

Platforma online este realizată din fonduri ale Ministerului Culturii și Identității Naționale și conține imagini ale Monumentelor Eroilor și numele eroilor din fiecare localitate. Totodată, platforma este un prilej de expunere online a patrimoniului județului pe următoarele direcții:

  • Monumente de for public din Bistrița-Năsăud
  • Monumente de arhitectură din Bistrița-Năsăud
  • Sit-uri și șantiere arheologice
  • Patrimoniu mobil

Platforma va conține și o Revistă intitulată Zestrea Monumentelor care va grupa articole de actualitate din domeniul patrimoniului.

Este un vis al nostru mai vechi şi este, totodată, un omagiu adus eroilor care au contribuit semnificativ la realizarea Marii Uniri”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro Alexandru Uiuiu, directorul instituţiei. Acesta a mai precizat că un capitol important al platformei îl reprezintă legislația care trebuie respectată în domeniu: „Pe platforma patrimoniubn.ro se vor găsi toate modelele de cereri care trebuie completate în cazul unui monument de for public sau, de pildă, în cazul în care se doreşte modernizarea şi restaurarea unei case monument… Vizăm astfel oferirea unor servicii on linebeneficiarilor din judeţ, dar urmărim şi ne interesează şi soluţionarea acestora cât mai rapidă”, a mai precizat Alexandru Uiuiu.

Beneficiarii vor avea acces online la toate modelele de cereri pe care le solicită, astfel încât completarea lor să fie făcută ușor și de la domiciliu.

Proiectul dedicat Centenarului va fi finalizat până la data de 15 ianuarie și deschis public cu prilejul Zilei Culturii Naționale, a mai precizat şeful Direcţiei pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Foto deschidere @ Arhiva

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: